Darko Šćepanović iz Aero-kluba “Špiro Mugoša” iz Podgorice pobjednik je ovogodišnjeg “Blanik kupa” – takmičenja pilota jedrilica u preciznom slijetanju koji je danas održan na Aerodromu Urije u Prijedoru.

Šćepanović je pobjednik u pojedinačnoj , ali i u ekipnoj konkurenciji sa kolegom Juri Kavšekom iz slovenačkog Boveca, koji su bili ekipa ” Evropa 1″.
“Osjećam se zadovoljno i uspješno i kao i uvijek u Prijedoru smo dobro dočekani i saradnja sa AK Prijedor je već dugi niz godina, družimo se , letimo i to je najbolje.Meteo uslovi su bili dosta dobri, malo je bilo vruće, ali je sve išlo po planu i najbitnije je da je sve bilo bezbjedno”, rekao je Šćepanović novinarima.
Jure Kavšek iz Boveca je izrazio zadovoljstvo svojim plasmanom.
“Moji utisci su odlični, ja sam veoma zadovoljan , ovo takmičenje želim da prenesem u Sloveniju, da se tamo isto organizujemo pošto u Sloveniji još nije na ovom nivou kao što je u Prijedoru”, rekao je Kavšek.
Pobjednik u pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske je Milan Marković iz AK “Glajd “,a u ekipnom “Prijedor 2″.
Na pojedinačnom prvenstvu BiH i Federacije BiH pobjednik je Ibrahim Topić iz AK ” Bihać “,a u ekipnom AK ” Bihać 1″.
“Jedriličarstvom se bavim 22 godine, to vam je jedna velika strast koja svakim danom raste sve više bez obzira što smo u tom sportu dugo. Meni je svaki let kao da prvi put sjedam u letjelicu i svaki put imam taj adrenalin koji sam osjetio od prvog dana i vjerovatno ću se do kraja života baviti ovim sportom”, rekao je Topić.
U ime organizatora Aero-kluba “Prijedor” LJubiša Aramanda, koji je bio i direktor Kupa, rekao je novinarima da je u ovom takmičenju danas učestvovalo 30 pilota, članova aero-klubova iz regiona.

“Aero-klub Prijedor je prepoznatljiv po ovom takmičenju koje je jedno od takmičenja u okviru obilježavanja 70 godina postojanja i uspješnog rada našeg kluba. Rezultat je najbitniji da je sve proteklo bezbjedno, da su svi piloti sletjeli, da nije bilo posedica, da nije bilo povreda i nekih ekscesa.”, rekao je Aramanda novinarima.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je nakon uručivanja pehara i priznanja, zatvarajući ovo takmičenje, istakao da je ovaj 17. “Blanik kup” bio još jedna prilika da se ljubitelji jedriličastva takmiče i da se druže.
“Čestitam našim domaćinima na odličnoj organizaciji kupa i ujedno želim da pozdravim i da se zahvalim svim našim prijateljima koji godinama dolaze u našu lokalnu zajednicu, u naš grad Prijedor”, rekao je Javor dodajući da će ova lokalna zajednica učiniti sve da se ova manifestacija po kojoj je prepoznatljiva održi i u budućnosti.
Organizator 17. “Blanik kupa” bio je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Prijedor te vazduhoplovni savezi Republike Srpske i BiH.

Izvor: prijedorgrad