Nedeljko Dukić u bekstvu bio više od godinu dana, sve do 11. novembra

Predaja Nedeljka Dukića (28), osumnjičenog za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, iz nerazumljivih razloga je deset dana skrivana od javnosti, ali i od MUP RS koji o tome zvanično nije obavešten. Šta je razlog tome verovatno je poznato samo Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, kome se Dukić predao 11. novembra, nakon što je u bekstvu proveo više od godinu dana.

U tužilaštvo je došao u pratnji branioca, advokata Nebojše Pantića.

– Mi smo se u ponedeljak 11. novembra javili tužilaštvu. Po ranijem rešenju suda moj klijent je odmah sproveden u pritvor. Svoju odbranu nije iznosio i dosada nije saslušan, ni ispitan na okolnosti dela koje mu se stavlja na teret – rekao je Pantić.

Nikome nije poznato gde se Dukić krio više od godinu dana, niti kako je uopšte došao u Banjaluku. Bilo je dokaza da je u septembru prošle godine napustio granice BiH. Potpuna je misterija kako se vratio u BiH, jer su za njim raspisane centralna i međunarodna poternica. Najčudnije je to što MUP RS još nije obavešten o Dukićevoj predaji, a sve se saznalo 20. novembra i to slučajno posle novinarskog pitanja banjalučkom Tužilaštvu.

– OJT Banjaluka zvanično nije obavestio MUP RS o hapšenju i pritvaranju Nedeljka Dukića. Samim tim ni poternica za njim nije obustavljena i još je aktivna – rekla je portparolka MUP RS Mirna Miljanović.

Vladimir Kovačević, za “Novosti”, kaže da je iz medija saznao da je Dukić u pritvoru na Tunjicama:

– Nije mi jasno zašto o tome nije bilo zvaničnog obaveštenja. Ipak, ne očekujem da će Dukićev “izlazak iz ilegale” doneti pomak u istrazi, niti da će biti otkrivena imena nalogodavaca.

OSUĐEN ČOLIĆ

Vladimira Kovačevića 26. avgusta prošle godine brutalno su pretukla dva napadača, koja su ga oborila na zemlju i izudarala teleskopskim palicama. Za pokušaj ubistva na četiri godine nepravosnažno je osuđen Marko Čolić, a u optužnici se navodi da je delo počinio zajedno s Nedeljkom Dukićem.

Novosti.rs