Na Malom gradskom trgu u Prijedoru u okviru manifestacije “Prijedorska zima” i ovo veče čitana su novogodišnja pisma mališana koji su se slikali sa Djeda Mrazom te su puštani lampioni.

Jedna od najvećih atrakcija za Prijedorčane su novogodišnje saonice Djeda Mraza sa irvasima koje su postavljene na Malom trgu. Pored toga što se najmlađi slikaju sa Djeda Mrazom u saonicama, brojni Prijedorčani prave svoje fotografije u njima i strpljivo čekaju na red.  Neki od njih kažu da su zadovoljni što se konačno i u Prijedoru nešto organizuje povodom novogodišnjih praznika.

U ovoj manifestaciji, koja traje do kraja godine, učestvuju učenici osnovnih škola, ugostitelji kao i muzičari.

Tako je sinoć bilo veče tamburice i vina, dok je večeras pop-rok veče, a za sutra je planirano veče rakije i izvorne i narodne pjesme.

Na Malom gradskom trgu koji je za vrijeme ovih praznika pretvoren u Novogodišnji trg, nalaze se i štandovi na kojima su izložene razne rukotvorine i domaći proizvodi, a mališani koriste priliku da se fotografišu sa vitezovima ili omiljenim crtanim junacima.

U ponedeljak će na ovom Novogodišnjem trgu biti organizovan doček Nove godine za najmlađe koji će početi u 11 sati. To veče , odnosno 30. 12. u 19 sati nastupiće Miloš Zec i orkestar harmonika “Skay Glory”.

 

Na trgu će 31.12. biti organizovan doček Nove 2020. godine, a nastupaće Zvijezda “Granda” Mirjana Mirković.

Malo dalje od Novogidišnjeg trga, u prijedorskoj Ljetnoj bašti nalazi se klizalište koje bi trebalo da bude otvoreno i tokom narednog mjeseca.

U Prijedorskoj zimi učestvuje i Kino Kozara koje u okviru Dječijeg novogodišnjeg programa prikazuje crtane filmove.

Organizator Prijedorske zme je Turistička organizacija grada Prijedora, a  pokrovitelj grad Prijedor.

Srpskainfo