Na Mrakovici će danas zvanično biti otvorena privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari”, čemu će prisustvovati ministri trgovine i turizma Suzana Gašić i uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

Gašićeva i Rešićeva će otvaranju manifestacije prisustvovati u 11.00 časova, najavljeno je iz resornih ministarstava.

Rešićeva će sa ostalim delegacijama u 10.45 čaova u Memorijalnoj zoni spomenika na Mrakovici položiti vijenac palim žrtvama.

Predviđeno je da na ovoj privredno-turističkoj manifestaciji budu održane različite zabavne sportske discipline u kojima će učestvovati ekipe iz Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada, Srpca, Laktaša, Oštre Luke, Kostajnice i Broda.

Ekipe će se nadmetati u trčanju parova vezanih nogu, nabacivanju obruča, nošenju lopte na čelu, skoku u dalj iz mjesta, rušenju piramide i spojenim golovima.

Biće održana gastro takmičenja, a u kulturno-umjetničkom programu nastupiće bend “Bećari” i di-džej Vladimir iz Prijedora, bend “Savska ada” iz Gradiške i etno-grupa “Јabuka” iz Kozarske Dubice.

Ulaz u Nacionalni park “Kozara” u toku trajanja manifestacije koštaće 1 KM, a svaka kupljena ulaznica je i kupon za tombolu.

Organizatori “Dana zime na Kozari” su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške i Nacionalni park “Kozara”.

Pokrovitelj je grad Prijedor, a organizaciju je i pomoglo Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

SRNA/RTRS