????????????????????????????????????

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor firme “Unijat M” potpisali su danas ugovor o sanaciji društvenih domova, mostova i propusta koji su oštećeni u poplavama prošle godine.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je posljednjih dana potpisano nekoliko ugovora za koje su uspješno završeni tenderi za infrastrukturne projekte koji su pretežno iz domena sanacije šteta od polava.

– Meni je drago da je ovo raspoređeno na pet firmi, od kojih će svaka u svom domenu raditi posao iz grupacije poslova koji su bili tenderisani – rekao je on.

Đaković je dodao da današnji ugovor obuhvata sanaciju društvenih domova u naseljima Donji Orlovci i Veliko Plančište.

– Zatim sanacija i rekonstrukcija propusta u Gornjoj Lamovitoj, regulacija korita Vrijeske i rekonstrukcija propusta u Mjesnoj zajednici Trnopolje. Izrada, sanacija i rekonstrukcija propusta u dijelu puteva u naseljima Šurkovca, Ljeskare, Kalajevo i rekonstrukcija propusta u potoku Ljubijica u Ljubiji. Zatim uklanjanje betonskih dijelova mosta na rječici Bistrici, uklanjanje pješakog mosta u Niševićima, te izgradnja novog – rekao je Đaković.

On je dodao da će biti takođe sanirani i rekonstruisani propusti u Omarskoj i Lamovitoj.

– I na kraju sanacija krovne konstrukcije na drušvenim domovima u naseljima Gomjenica i Donji Petrov Gaj. Ovo je jedan set poslova koji su bili neophodni gradu Prijedoru, meni je zadovoljstvo saopštiti da je više firmi dobilo dijelove ovih poslova i cijenimo da će tako poslovi biti brže završeni i stavljeni u funkciju našim građanima – istakao je on.

Đaković je najavio da će nastaviti planirati poslove u vezi sa obnovom objekata koji su oštećeni u poplavama, te da će razmišljati i dalje o problemima vezanim za korona virus i potrebama obezbjeđivanja novca za te namjene.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Direktor firme “Unijat M” Mladen Unijat izjavio je da je ovo prijedorsko preduzeće dobilo šest lotova na sanaciji i rekonstrukciji društvenih domova, mostova i propusa koji su oštećeni u poplavama 2019.

– Ovi projekti su sada dobro došli kada je kriza za posao, kriza u našoj Republici i svijetu, tako da ovoj firmi koja zapošljava 75 radnika ovi projekti su dobro došli i ja se ovom prilikom zahvaljujem gradonačelniku na odluci da se ovi projekti provedu -istakao je Unijat.

Srpskainfo