Lice čiji su inicijali M.B. iz Prijedora uhapšeno je u Novom Gradu nakon što je uputilo ozbiljne prijetnje drugom licu i od njega su oduzeti pištolj “ce-ze” kalibra 7,65 milimetara i sedam metaka, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.
Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.B. i tom prilikom pronađeno je i oduzeto pet bajoneta, sedam tromblonskih mina, devet ručnih bombi, protivpješadijska nagazna mina i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Oduzeti predmeti su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, dok će minsko-eksplozivna sredstva biti predata Republičkoj upravi civilne zaštite, navedeno je u saopštenju.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu Prijedor protiv lica M.B. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Izvor: Agencije