Predsjednik Skupštine Grada Prijedor Mirsad Duratović reagovao je zato što se danas našao u rubrici portala Srpskainfo “Gubitnik dana”.

– U navedenom prilogu, odnosno objavi, doveden sam, kao predsjednik Skupštine Grada Prijedor, u vezu sa sudskim predmetima, tj. skupštinskim odlukama i tužbama protiv tih odluka koje su donesene i pokrenute prije moga izbora na mjesto predsjednika Skupštine Grada Prijedor – napisao je on.

Objašnjava da su direktorke Doma zdravlja Prijedor i Dječijeg vrtića “Radost” smijenjene 3. oktobra 2019. godine. Odmah nakon toga smijenjene direktorke su podigle tužbe protiv Skupštine Grada.

– Na mjesto predsjednika Skupštine Grada Prijedor izabran sam tek 11. marta 2020. godine. Iz tog razloga na vašem portalu nisam mogao biti okarekterisan kao gubitnik dana zbog navedenih presuda. Iznošenjem ovih navoda i identifikujući mene na ovaj način prouzrokovali ste štetu mom ugledu – istakao je Duratović, zaprijetivši da će, ukoliko ne uklonimo tekst i objavimo izvinjenje, potražiti zaštitu svog ugleda.

Gubitnik dana

Gubitnik dana je, zbog odluka skupštinske većine koje su na Okružnom sudu 17. i 27. marta 2020. godine ocijenjene nezakonitim, Skupština Grada Prijedora. Mirsad Duratović je zvanično na čelu te institucije, čime je preuzeo sve obaveze koje nosi ta funkcija.

Srpskainfo