Loš seks ne voli baš niko, ali i takav se dogodi s vremena na vreme. Loše je kada se zaređa, a partneri ne razgovaraju o problemima pod čaršafima. Takve stvari mogu da naruše odnos i ugroze vezu.

Kako biste seksualne probleme sveli na minimum najbolje je isključiti rizične faktore, a jedan od njih je loš tajming. Većina ljudi vodiće ljubav u večernjim i noćnim satima što se pokazalo kao najgore vreme za seks.

Studija objavljena u naučnom časopisu “Frontiers in Psychology” otkrila je da najčešće vodimo ljubav između 21 sat i jedan ujutru. Isto tako, pokazala je da večernji i noćni seks ne pružaju ljudima očekivano zadovoljstvo.

Iako izgleda kao najbolje vreme za seks – mrak je, romantika, obavili smo sve dnevne obaveze i možemo da se posvetimo jedno drugom, to uopšte nije tako ukoliko pitamo naše telo.

Naime, u to vreme organizam se priprema za odmor i energija je na niskom nivou.

S druge strane, seks traži energiju i što bolje “performanse”.

Postoji još jedan razlog zašto večernji seks nije najbolja opcija, a tiče se libida. Vrhunac libida kod žena i muškaraca razlikuje se kroz dan. Žene su noću umornije i manje raspoložene za seks.

Kao što postoji cirkadijski ritam, postoji i unutrašnji sat za seks, kojim upravljaju naši hormoni. Zbog umora i svega što smo nakupili kroz dan, telu je uveče potreban odmor, a ne seks.

Najbolje vreme za seks stoga je jutro!

Puni smo energije, odmorni, opušteni, telo luči vitalne hormone, testosteron je na visokom nivou, što utiče dobro na libido. Prisetite se i da ono prvo što ujutru uradite, uveliko utiče na ceo dan i kako ćete se u njemu osećati. Zašto se ne biste osećali fantastično?

Izvor: metro-portal.hr