Danas u podne, FK “Rudar-Prijedor” iz Prijedora je dogovorio nastavak saradnje sa pet mladih igrača na kojima će se graditi budućnost našeg kluba. U pitanju su sljedeći igrači: Mile Kovačević, Mario Sajak, Danilo Marmat, Dragan Bilbija i Sergej Dojčinović.

Ugovore u trajanju od 3 godine potpisali su Kovačević Mile (rođen 2000. godine), Sajak Mario (rođen 2000. godine) i Marmat Danilo (rođen 2001. godine). Bilbija Dragan (rođen 2002. godine), juniorski reprezentativac BiH, produžio je vjernost klubu do 2023. godine, a Dojčinović Sergej (rođen 2000. godine) potpisao je ugovor na dvije godine, sa mogućnošću produžetka saradnje za još godinu dana.

Sajak Mario, Dojčinović Sergej, Marmat Danilo, Milunović Darko (Predsjednik UO), Bilbija Dragan i Kovačević Mile

Kovačević i Bilbija su svoje prve fudbalske korake napravili u našoj omladinskoj školi, Marmat se klubu pridružio 2015. godine, a Sajak 2016. godine. Svi oni su, nakon odličnih partija u juniorskoj selekciji našeg kluba, zaslužili da zaduže dres prvog tima i nagrađeni su višegodišnjim ugovorima.

Dojčinović je svoj razvojni put započeo u omladinskim selekcijama banjalučkog Borca, a sezonu 2018/2019. proveo je u juniorima NK Dinamo iz Zagreba. U našem klubu je od septembra prošle godine.

Ovim povodom, predsjednik Upravnog odbora Darko Milunović je izjavio: “Nastavljamo sa aktivnostima koje smo najavili u prethodnom periodu. Potpisali smo višegodišnje ugovore sa našim mladim igračima (2000. godište i mlađi), koji predstavljaju budućnost naseg Kluba. Ovim potezom, pokazujemo da vjerujemo u njihove kvalitete, a cilj je da stvorimo bazu od domaćih igrača, koju ćemo nadograditi igračima koji nam nedostaju. Mogu da najavim da će biti još novih potpisa u narednom periodu.”

I sami igrači nisu krili svoje oduševljenje. Danilo Marmat je izrazio svoje zadovoljstvo izjavivši: “Drago mi je sto nastavljam saradnju sa svojim voljenim klubom. Nadam se da ću opravdati očekivanja trenera i kompletne uprave. Uz naporan rad i trud nadam se Premijer ligi BiH sledeće sezone i što više publike na našem gradskom stadionu.” Dragan Bilbija je, takođe, dodao: “Zahvalan sam klubu i upravi što pružaju šansu nama mladima i nadam se da ćemo opravdati očekivanja. Na nama je da nastavimo da radimo i što spremniji dočekamo početak sezone.”

Izvor: FK Rudar Prijedor