Uprava za organizovani i teški kriminalitet i Policijska uprava Bijeljina, u okviru operativne akcije “Kristal”, u mjestu Suvo Polje obavili su pretres i hapšenje 16 osoba u vikend kući, vlasništvo Milisava Tomića, saznaje Srna.

Prema saznanjima, uhapšeni su Milisav Tomić i Aleksandar Gajić, obojica iz Bijeljine, Pavle Stević i Srđan Mićić, obojica iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić, obojica iz Ugljevika, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Vladan Kakuća i Željko Vujić, svi iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, Elvis Hodžić iz Lukavca i Tijana Maksimović zvana Tijana Ajfon iz Rume.

Sve navedene osobe se saslušavaju u svojstvu osumnjičenih i svjedoka, a osumnjičeni su za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i prostitucija.

Prilikom pretresa vikend kuće, osoba i vozila do sada je pronađeno deset pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i lap topova, te novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama – evri, franci, švedske krune, dolari.

Takođe u službene prostorije dovedena su i osobe: Belić Sašo iz Slovenije, Riccardo Merdausl iz Slovenije, Drobić Slaviša iz Slovenije, Vinčić Slavko iz Slovenije, Petrović Saša iz Čačka, Gačić Sofija iz Beograda, Krstić Marija iz Beograda, Denić Jovana iz Mladenovca, Kakuća Dejan iz Bijeljine, Erkić Marko iz Bijeljine, Hamzić Damir iz Bijeljine i Despotović Aleksa iz Bijeljine.

Pretres pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, i dalje traje.

Izvor: Srpskainfo