U Prijedoru su u posljednja dva dana potvrđena tri nova slučaja zaraze korona virusom od kojih su dvije starije osobe, a jedna je maloljetna.

Grdonačelnik Prijedora Milenko Đaković je nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora saopštio da su novi zaraženi porodični kontakti prethodno zaraženih Prijedorčana.

-Ukupno je 10 zaraženih, 44 su oporavljena i nažalost, 12 je preminulo, 38 osoba je pod zdravtsvenim nadzorom, 1.920 je izašlo iz zdravstvenog nadzora – rekao je on. Đaković je naveo da je u bolnici “Doktor Mladen Stojanović” na kovid odjeljenju 13 pacijenata.

– Tri su iz Prijedora, po jedno je iz Kozarske Dubice i Novog Grada i osam iz Kostajnice. Svi su stabilnog zdravstvenog stanja. U izolaciji sada nema nijedna osoba. Ona osoba iz izolacije koju smo ranije spominjali je negativna i izašla je iz izolacije – rekao je on. Đaković poručuje da epidemija i dalje pokazuje znakove slabljenja i da su novi zaraženi sporadični slučajevi.

– Na osnovu informacija od zdravstvenih radnika i profesionalaca epidemija očigledno održava pojavne oblike, ali je činjenica da je blaža i da je sve manje teško oboljelih koji se pojavljuju u ovim sporadičnim slučajevima – zaključio je on.

Izvor: Srpskainfo