Prijedor je od od početka ove godine bogatiji za još jedan kuglaški klub. Riječ je o Kuglaškom klubu “Prijedor”.

Nekad je Prijedor imao 22 kuglaška kluba, pa je i formiranje novog kluba malo u odnosu na tu brojku, ali je dobar početak kaže Bojan Hrgar predsjednik KK “Prijedor”. Cilj je afirmacija i razvoj kuglaškog sporta, dodaje on. Ideja o formiranju novog kluba rodila se u januaru, kad je održana i osnivačka skupština. Od tad je sve išlo svojim tokom, ali problem im predstavlja korištenje kuglane, kaže Hrgar.

Mi smo još u februaru dopisom obratili gradonačelniku Prijedora, budući da još uvijek ne znamo upravljačku strukturu samog objekata kuglane. U tom dopisu smo od gradonačelnika smo tražili informaciji, upute i sam način kako da i mi dobijemo termin u kuglani. Nakon tog došla je nesretna pandemija, pa je sve stalo, tako i mi – kaže Hrgar.

Nakon toga, Hrgar kaže da su se ponovo obratili gradonačeniku i zamjeniku gradonačelnika, i nadaju se da će u skorijem periodu dobiti informaciju na koji način da dobiju termin u kuglani.

Što se tiče osnivanja novog kluba, ono je naišlo na dobar odziv, i “Prijedor” već broji pedesetak članova.

Od toga je dvadesetak djece, i to godišta od 2009. do 2014.1 upravo će rad sa djecom biti baza svih naših djelovanja. Pored toga imao i petneasetak dama i isto toliko muškaraca. Tako da već u startu imamo jednu dobro formiranu priču – pojašnjava Hrgar.

Z.J./Kozarski