U sali RŽR „Ljubija“ večeras je u organizaciji Izbornog štaba GrO SNSD-a Prijedor održana edukativna konvencija sa predavačem Milanom Tukićem, iz GO SNSD Banjaluka. Radi se o uobičajenoj praksi, koja se sprovodi pred svake nadolazeće izbore, a cilj je da se kandidati za odbornike edukuju kako i na koji način da priđu glasačima, na koji način da razgovaraju  s njima i na kraju da dobiju glas podrške od birača.

Šef Izbornog štaba GrO SNSD Prijedor Dragoslav Kabić rekao je da je ova edukacija imala veoma mnogo značaja ranijih godina.

„Dva puta sam kao kandidat za odbornika i poslanika bio učesnik ovakvih edukacija, što je dalo dosta rezultata. Imamo kandidata koji su novi na listi i nisu se do sada nikad kandidovali, imamo i onih koji su bili donekle pasivni kao aktivisti, ali su prepoznati kao kandidati koji bi mogli donijeti pozitivne pomake u našoj kampanji, a samim tim i kada budu izabrani za odbornike sasvim sigurno će donijeti dobro i našem gradu Prijedoru“ – rekao je Kabić.

Odbornička lista sa 35 kandidata

Kandidat Gro SNSD Prijedor za gradonačelnika Prijedora Dalibor Pavlović je istakao da su edukativne konvencije značajne za sve one koji učestvuju kao kandidati na izborima. Naglasio je da svi u SNSD-u, na čelu s njim čvrsto vjeruju u izbornu pobjedu.

„Radimo i vjerujemo u ono što radimo. Sigurni smo da ćemo odnijeti ubjedljivu pobjedu na lokalnim izborima ove godine. Ispunjavamo ciljeve koje smo zacrtali, vrijedno radimo svi za naš cilj, a to je pobjeda i mjesto gradonačelnika. Prijedor zaslužuje promjenu i boljitak. Nakon 16 godina SNSD je to sigurno zaslužio.  Imamo vrlo kvalitetnu odborničku listu sa 35 kandidata, na kojoj su zastupljeni mladi, kreativni ljudi, kao i oni sa političkim iskustvom. Na njoj je zastupljeno i 40 odsto žena, ljudi različitih profila, zaposlenih, ali i nezaposlenih. Jedno im je zajedničko – sve su to čestiti građani Prijedora, koji će svojim zalaganjem, sa mnom na čelu, kao i nosiocem naše  izborne liste Sašom Bursaćem  odvesti Prijedor na drugo mjesto u našoj Republici Srpskoj. Sa tog mjesta Prijedor je u proteklih 16 godina pao na šesto mjesto. Mi ćemo to sigurno promjeniti  i uz pomoć i naklonost republičke vlasti napraviti od grada na Sani mjesto prosperiteta i dobre budućnosti za svu našu djecu i građane. „ – rekao je Dalibor Pavlović.

prijedor24h