Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Omarskoj spremno je dočekala početak školske godine u novim uslovima. Tokom ljetnog raspusta dosta toga je urađeno po pitanju školske infrastrukture.

Svake godine, kako kaže direktor škole Vedran Starčević, trude se da urade nešto novo, kako bi učenicima obezbijedili bolje uslove za odvijanje nastave.

– U okviru projekta resornog ministarstva sanirani su mokri Čvorovi u područnom odjeljenju u Gradini, a vlastitim sredstvima izvršili smo kompletno renoviranje područnog odjeljenja u Niševićima. U saradnji sa prijedorskim “Arselor Mitalom” u blizini škole i vrtića izgradili smo novo dječije igralište. Zahvaljujući donaciji iz Beča postavili smo i nove školske ormariće u centralnoj školi -dodao je on.

Predrag Šorga, predstavnik “Arselor Mitala” Prijedor kaže da će novo dječije igralište zasigurno doprinijeti još ljepšem i ugodnijem odrastanju najmlađih stanovnika Omarske.

– U ovaj projekat smo uložili oko 8.500 KM. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje smo implementirali zajedno sa školom i na taj način dali svoj doprinos unapređenju kvaliteta rada i obrazovanja u školi u Omarskoj – dodao je Šorga.

Ono što je najvažnije, nastava se u ovoj školi izvodi bez problema. Poštuju se sve mjere i preporuke resornog ministarstva, Instituta za javno zdravstvo i Republičkog pedagoškog zavoda.

Već smo se navikli i nije nam teško da nosimo maske. Poslušni smo, dezinfikujemo redovno ruke i poštujemo sva pravila. Lakše nam je kada nastavu pratimo u učionicama, nego onlajn – rekla je Sofija Begović, učenik OŠ “Vuk Karadžić”.

Učenici i roditelji su upoznati sa svim pravilima još prije početka nastave. Svi se pridržavamo propisanih mjera. Nama nastavnicima ipak znači tih 20 do 30 minuta, u odnosu na ovih pet do 10 onlajn. Ipak, direktan kontakt sa učenicima je mnogo bitan – dodala je Željka Kešin, nastavnik biologije u ovoj školi.

M. Šodić/Kozarski