Najnovije ankete u Republici Srpskoj svrstale su Ujedinjenu Srpsku u sam vrh, odmah nakon SNSD, kao što je slučaj u Gradiški, izjavio Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Po svim anketama, stalno rastemo, imamo najbolje video produkcije i konstantnu zastupljenost na društvenim mrežama. Ubjedljivo smo najbrendiranija ekipa, a naš logo dizajn i poruke su najprepoznatljivije i šire od Republike Srpske. Znamo da ćemo biti stranka s najvećim pojedinačnim rastom i napretkom u Republici Srpskoj, sigurno većim od stotinu odsto – istakao je on.

– Prema tim anketama, Ujedinjena Srpska ima razloga za veliko zadovoljstvo. U Gradiški, mi smo treći sa 13,8 odsto, u Banjaluci, kažu ankete, imamo 11,7 odsto, a u Prijedoru 6,8 odsto. U svim ovim sredinama smo treći, dok je SNSD vodeći s povjerenjem od 31 do 33 odsto – kazao je Stevandić, podsjećajući da ova stranka raste, postaje sve masovnija, ne dijeli se i drži datu riječ.

Stevandić je u Gradiški, na predizbornom skupu, iznio i konkretne podatke.

– U Gradiški, mi smo drugi sa 13,8 odsto, u Banjaluci, kažu ankete, imamo 11,7 odsto, a u Prijedoru 6,8 odsto. U svim ovim sredinama smo treći, dok je SNSD vodeći sa povjerenjem od 31 do 33 odsto – istakao je Stevandić, podsjećajući da ova stranka raste, postaje sve masovnija, ne dijeli se i drži datu riječ.

On je naglasio da to Gradiški i njegovim stranačkim kolegama služi na čast jer su, po procjenama anketara, među najuspešnijim i najboljim odborima.

Među razloge koji su rezultirali ovim uspjesima su, kaže Stevandić, ideologija iz koje proizlazi program koji može da ostvari stratešku širinu u populaciji. Drugo je infrastruktura, mreža kancelarija gradskih, opštinskih i mjesnih odbora. Takođe važnu ulogu imaju stručno operativne jedinice poput savjeta, stručnih odbora, zdravstveni, prosvetni, pravni.

– Tu je svakako i medijski tim koji je sposoban da, ne samo ima pregled dešavanja već i sposobnost da plasira i stvara događaje. Takođe imamo jako i jedinstveno rukovodstvo koje čine kreativni, obrazovani i energični ljudi, besprijekornih biografija, sa ozbiljnim namjerama da budu jači i bolji svakog narednog dana – navodi predsjednik Stevandić.

Dodaje da, i ako još US nije napunila pet godina, postala je važan politički faktor u Republici Srpskoj.

– Mi hoćemo da imamo veće odborničke grupe, hoćemo da budemo jači, jer ako smo mi jači, jača je i Republika Srpska. To je smisao naše koalicije. Smatramo da ćemo ostvariti sjajan rezultat i u drugim gradovima i opštinama i da ćemo na ovim izborima dobiti prve načelnike i gradonačelnike – poručio je Stevandić sa predizbornog skupa u Gradiški.

On ističe da Ujedinjena Srpska ovdje podržava Zorana Adžića (SNSD), zajedničkog kandidata za gradonačelnika. Stevandić je naglasio da je Ujedinjena Srpska imala veoma agilnu kampanju i da su članovi najužeg rukovodstva čak po dva i više puta boravili u 56 opština i gradova.

– Završna poruka je da čuvate svoje zdravlje. Naša stranka je drugi dio kampanje usmjerila u protivepidemijskom smislu, dijelili smo dezifikaciona sredstva, upozoravali na važnost situacije. Naši kadrovi koji rade u zdravstvu, poput Vesne Gluvić Čelić, direktorke Doma zdravlja Gradiška, ili doktora Slavka Dunjića, veoma požrtvovano i odgovorno se bore za zdravlje svojih sugrađana. To su faktori koje trebaju znati građani i ceniti njihov trud u ovako važnom periodu – upozorio je Stevandić.

PET ODBORNIKA

Prema najnovijim rezultatima, objelodanjenim na predizbornom skupu u Gradiški, realno je očekivati da će u gradskom parlamentu u ovom gradu US imati minimalno pet odbornika.

To je izjavio Slavko Dunjić, zamjenik predsednika Ujedinjene Srpske i predsjednik Gradskog odbora Gradiška.

Ove procjene konkretizovao je Nenad Stevandić, predsednik Ujedinjene Srpske, zadovoljan uspjesima stranačkih kolega u Gradiški.

Izvor: Srpskainfo