Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Bogdanić poručio je da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković najnovijim izjavama samo dodatno podgrijava i razotkriva svoju, ali i mržnju SDA iz koje dolazi prema Republici Srpskoj, te očekuje da ona bude pozvana na odgovornost.

– Porediti srpske izabrane predstavnike sa Hitlerom i tražiti ukidanje Republike Srpske govori da je na sceni jedan veliki projekat političkog napada čiji je cilj pokušaj da se oslabi Republika Srpska i pozicije njenih predstavnika u Sarajevu – izjavio je Srni Bogdanić.

Komentarišući Turkovićevu koja je sinoć gostujući na Fejs televiziji pozvala na ukidanje Republike Srpske, a legitimno izabranog predstavnika srpskog naroda u Predsjedništvu BiH Milorada Dodika uporedila sa Hitlerom, Bogdanić je naveo da takve izjave potvrđuju stavove rukovodstva Republike Srpske i predstavnika u zajedničkim organima da političkom Sarajevu smeta sve što je srpsko.

– Očekujem u najmanju ruku da SDA osudi ovakve stavove svog ministra i da je pozovu na odgovornost, te da dušebrižnici iz međunarodne zajednice ovaj put i reaguju – izjavio je Bogdanić.

On je naglasio da je postalo iritantno da međunarodna zajednica reaguje samo na izjave koje dolaze iz Republike Srpske, koje nikako nemaju težinu izjave Bisere Turković.

Autor: SRNA/RTRS