Iz Gradske uprave potvrđeno je da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nije ispunio dato obećanje, a reagovanjem na tekst “Gradonačelniče, zašto ste skinuli oznaku Grada sa službenog vozila?
“, potvrdili su naše navode.

Da je označavanje službenih automobila bila samo još jedna predstava za javnost, potvrđuje odgovor iz Gradske uprave u kojoj ističu da vozilo koje duži gradonačelnik nikada nije ni bilo označeno.

“Takvo auto, duži gradonačelnik, ali se prilikom označavanja vozila, vodilo računa o bezbjednosti, te vozilo gradonačelnika nije bilo označeno, isključivo zbog putovanja u inostranstvo zbog funkcije koju obavlja. Dakle, vozilo sa tablicama 772, koje spominjete u tekstu je vozilo koje nije imalo oznaku što dokazuje”, navode u odgovoru koji je stigao na našu adresu.

 

 

U pokušaju da demantuju naša pisanja, iz Gradske uprave su i ovaj put potvrdili naša saznanja, a kako su naveli, ovo vozilo se koristilo dva puta u svrhe “poslovnog puta” u Srbiju, a i tada ga nije koristio Stanivuković već njegovi saradnici.

Dakle, vozilo koje duži gradonačelnik, koje nije označeno, koriste njegovi saradnici. Postavlja se pitanje koji je to službeni organ procijenio da je saradnicima Draška Stanivukovića ugoržena bezbjednost da bi na “poslovni put” u Srbiju morali da idu neoznačenim gradskim vozilom.

Podsjećamo, gradonačelnik je proteklog vikenda, dok Banjaluka muku muči sa koronom, boravio na Kopaoniku, gdje je držao predavanje kolegama studentima ekonomije.

“Škoda” koju duži predsjednik Skupštine Banjaluka Mladen Ilić takođe nije označena.

Izvor: ATV