Pune četiri godine u centru grada stoji bespravno nadograđen objekat. Kaže to gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Riječ je o bašti restorana Agape.

“Jeste istina da bašta ima upotrebnu dozvolu, ali da budu šatori i eventualno stolovi i stolice, a ne tende, šankovi i čitav jedan dio koji je nadograđen gdje bude skladište”, rekao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Gorica Dodik, vlasnik restorana “Agape”, istakla je Stanivuković ne poznaje zakon. Napominje da se prema Zakonu o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata Republike Srpske svi objekti koji su izgrađeni prije 2018. godine mogu naknadno legalizovati. Tvrdi da imaju sve dokaze, dokumente, ugovore sa izvođačima radova, kao i odobrenje i saglasnost od robne kuće “Boska” jer je to u sklopu njihovog objekta. Prema njenim riječima, u ovom lokalu nisu znali da se tenda treba legalizovati, pa su naknadno podnijeli zahtjev za njenu legalizaciju.

Nije dio terase nego tenda, a kako je tenda u procesu legalizacije jer je pravljena 2017 godine, pri dobijanju rješenja koje nam još nije stiglo mi zakonski imamo pravo na žalbu i rušenje se odlaže.

Inspektorat Republike Srpske je saopštio da će pratiti postupke koje vodi građevinska inspekcija grada Banjaluka sa ciljem obezbjeđivanja poštovanja zakonom propisanih procedura. Svakoj stranci se mora omogućiti korišćenje zakonom zagarantovanih prava, prava na žalbu redovnih i vanrednih pravnih lijekova, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

Izvor: ATV