Gradska uprava Banjaluka danas je pokrenula nagradnu igru za svoje službenike koji na posao budu dolazili biciklom do 30. septembra tekuće godine, a kao nagrada će biti tri nova bicikla, čime je raskrinkano i potvrđeno još jedno lažno predizborno obećanje gradonačelnika Draška Stanivukovića, a to je da će ako dođe na vlast, svakom radniku, sugrađaninu, svaki dan, davati od 1 do 2 KM ukoliko biciklom budu dolazili na posao.

Navedeno predizborno obećanje datira još od avgusta mjeseca minule godine, a tada je čvrsto tvrdio da će isto i ostvariti.

Međutim, već s dolaskom na mjesto gradonačelnika, promijenio je ploču.

Stanivuković je odlučio ipak da “kupi” bicikle građanima. Ali, matematika ovom srednjoškolcu tada, ali ni sada, očigledno nije jača strana. Iako prosta računica kaže – ako bi grad kupio bicikle za, naprimjer, 10.000 sugrađana, to znači da bi iz budžet morao dati najmanje 4 milona KM. Uz dodatne subvencije za prevoz, to bi koštalo još najmanje toliko. Dakle, godišnje oko osam miliona samo za bicikle.

Podsjećamo, tokom plasiranja ovog predizbornog obećanja o biciklima i 1 KM, Stanivuković je očigledno zaboravio da je tada na konfenrenciju za novinare došao luksuznim džipom od 100.000 KM. Koji je, važno pomena, zauzeo ne jedno, već dva parking mjesta.

Današnjim potezom, Stanivuković i njegovi savjetnici, svima su jasno dali do znanja da nemaju rješenje kojim bi ispunili obećanje dato još u avgustu mjesecu prošle godine.

Umjesto obećanog novca, Banjalučanima će pokloniti bicikl i to samo pojedinim radnicima u Gradskoj upravi.

Izvor: Banjlučkeprice.net