U banjalučkoj Gradskoj upravi se, izgleda, zakoni sve češće krše. Ništa drugačije nije i sa podzakonskim aktima koje su sami usvojili. Sklopljen je još jedan u nizu ugovora za poslove koji su već završeni. Ovaj put za govornicu na Trgu Krajine. 

Simbol slobode govora, kako su ovaj projekat nazvali, ovdje je stajao dva mjeseca bez potpisanog sporazuma. Opet je u pitanju direktni sporazum, za koji su ekonomisti i ranije govorili da otvara prostor za mnoge manipulacije. Zašto je tako opet urađeno, iz Gradske uprave nam nisu odgovorili.

Posao je povjeren ponuđaču “Ruting”. Bili su jedini ponuđač. Ponovo je, kažu pravnici, grubo prekršen Zakon o javnim nabavkama.

“Potpuno obrnut redoslijed koraka, izvođač se uvede u radove, a onda se dakle naknadno donosi odluka, što je suprotno osnovnim pravnim principima i apsolutno je neprihvatljivo”, kaže Željko Bubić, advokat.

Ovakav rad, čini se sadašnjoj administraciji prelazi u naviku. Video produkcija proslave Dana Grada, o čemu smo i ranije izvještavali, plaćena je 23 dana od obavljenog posla. Odluku o ovom poslu Stanivuković je potpisao 14. maja.

Izvor: ATV