Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je danas da gradonačelnik sa saradnicima ima ovlaštenja da relocira novac iz gradskog budžeta sa konta jednog odjeljenja na konto drugog odjeljenja u iznosu do pet odsto, a postoji i javni poziv za novac koji se daje Fudbalskom klubu i drugim sportskim klubovima.

rebinjski gradonačelnik tvrdi da je radio sve po zakonu, kada je riječ o novcu koji je iz gradskog budžeta prebačen FK “Leotaru“ radi deblokade računa kluba.

On je ovo naveo na konferenciji za novinare, nakon što je Lista za pravda i red Nebojše Vukanović danas novinarima saopštila da je podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Trebinja, načelnika odjeljenja za finansije po ovlaštenju Momira Šarenca i generalnog direktora ERS Luke Petrovića.

– Naš cilj je da svi klubovi u narednom periodu dobiju sve što zaslužuju i da imamo još više premijerligaša i shodno rezultatima podijelimo i novac koji imamo – rekao je Ćurić.

Komentarišući Vukanovićevu izjavu da će, ukoliko sudske istance ne budu uradile svoj posao prema krivičnoj prijavi, pratiti i prozivati tužioce i sudije, Ćurić je rekao da je to nedopustivo i ponižava sve građane.

– Ne plašim se ničega, zajedno sa saradnicima donosim odluke i ja sam odgovoran za sve što sam radio. Stigao je zahtjev od klubova i svih sportskih radnika da FK “Leotar“ nastupa u premijer ligi BiH i iznašao sam sa svojim saradnicima rješenje da dođemo do deblokade računa, da se fudbaleri takmiče u Premijer ligi BiH – istakao je Ćurić.

On se upitao je li slučajno da kada i Fudbalski savez BiH  i Vlada RS  hoće da pomognu i izdvoje značajan novac za sprotsku infrastukturu  pojavi neko ko kaže da se radilo nešto kako ne treba.

– U jeku turističke sezone kada je Trebinje puno turista ti ljudi zaustavljaju ljude po ulicama da ispričaju neku priču koju su mogli ispričati na drugim mjestima. Vrijeme će pokazati ko je u pravu, a ko nije ,ali ulica nije mjesto za rješavanje probleme. Sve što ima da kažu neka urade na nekom priličnijem mjestu, a nadležni organi će reći svoje – istakao je gradonačelnik Trebinja.

Pres konferenciji u Gradskoj upravi Trebinje, htjeli su prisustvovati i Nebojsa Vukanović i članovi liste Za pravdu i red, ali im je obezbjeđenje reklo da mogu prisustvovati samo novinari.

Izvor: Srpskainfo