Bilo je i mnogo zanimljivih MIM-ova koji svjedoče da je živo sjećanje na Đukanovićeve “rane radove”, koji oštro kontrastiraju njegovom “zrelom” periodu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je simboličnim dodirivanjem tabuta ubijenih „još jednom izrazio svoj žal zbog počinjenih zločina“ u Srebrenici.

Đukanović je po dolasku u Srebrenicu kazao kako ovim činom staje u odbranu civilizacijskih vrijednosti.

Ipak, oni koji nisu plaćeni ili nisu odlučili da „zaborave“ – sjećaju se da je Milo Đukanović 90-ih godina prošlog vijeka odigrao veliku ulogu u ratnim dešavanjima, a prema njegovim izjavama -koje je lako pronaći na internetu- podržavao je srpsku vojsku naročito u Bosni i Hercegovini. Prema riječima Momčila Mandića, tadašnjeg ministra policije u Republici Srpskoj – da njega nije bilo, ne bi bilo ni Srebrenice.

Ovaj događaj podstakao je korisnike društvenih mreža na brojne osvrte, u kojima je apostrofirano licemjerje Đukanovića, ali i onih koji su ga, nakon svega, dočekali raširenih ruku.

„Odavno mi oči ništa demonskije nisu vidjele od onog Milovog prihvatanja tabuta u Srebrenici. Uzimaš u ruke kovčeg nekoga za čiju si pogibiju i ti sam ne malo odgovoran. Potpuno demonizovan lik. Neka mu je Gospod u pomoći, ali mislim da njemu pomoći odavno nema, jer kod ovakvih stvari milijarde dolara na računima, nažalost po njega, ne igraju nikakvu ulogu.“, ocijenio je dr Miomir Abović.

Fejzbuk-stranica „Nemojmo politizovati proteste“ istakla je sljedeće:

„Većeg jada od toga što su majke Srebrenice ugostile Mila Đukanovića u životu nisam vidio. Ali bukvalno nikad u životu nešto nemoralnije nisam vidio“.

Bilo je i mnogo zanimljivih MIM-ova koji svjedoče da je živo sjećanje na Đukanovićeve „rane radove“, koji oštro kontrastiraju njegovom „zrelom“ periodu.

„Zločinac se vraća na mjesto zločina“… 

Izvor: IN4S