Slađan Janjanin (30), prijedorski bokser i novi član laktaškog “HEKTOR TEAM”, otputovao je na najvažniji ispit u svojoj karijeri – borbu za prestižnu mediteransku WBC titulu.

Janjanin ni ovaj put nije imao sve detalje na svojoj strani, jer je termin za održavanje njegove borbe izmijenjen sa prethodno najavljene Malte na lokaciju u Turskoj uz promjenu datuma sa 30. jula na 17. jul.

Ova informacija Janjanina i njegov tim zatekla je samo 9 dana prije održavanja samog meča u Alanji, ali ih to nije spriječilo da se u novonastalim okolnostima adekvatno pripreme  i u Tursku otputuju sa šampionskim ambicijama!

Njihovo obavještenje prenosimo u cijelosti:

“Uslijed regulativa koje su izdate od strane države Malte u najnovijem saopštenju, Bosna i Hercegovina te državljani sa pasošem BiH stavljeni su na takozvanu “crvenu listu” država zahvaćenih virusom COVID-19, što podrazumijeva zabranu našeg dolaska na teritoriju Malte i konsekvencijalno otkazivanje Slađanove borbe na Malti.

Međutim snalažljivost promotera i odgovornost “WBC” bokserske federacije rezultirali su u novom terminu i mjestu održavanja borbe za “WBC” mediteransku titulu.

Naš Slađan i Piergulio Ruhe će ukrstiti rukavice 17.7 u Alanyi, Turska na renomiranoj “BDB” bokserskoj reviji.

Izmjena datuma i okolnosti borbe će drastično uticati na pripreme, s obzirom da trening kamp i sve ostale obaveze trebamo zaključiti u periodu od 9 dana – ali to neće demoralisati Slađana i naš “HEKTOR TEAM” u pohodu na ovaj prestižni pojas!

Razloga za odustajanje ima mnogo, ali esencija naše borilačke kulture se nikada neće promijeniti – nema povlačenja, nema predaje!”

Izvor: ATV