Rukovodstvo Grada na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem održalo je dvodnevni sastanak, odnosno sesiju iz oblasti strateškog planiranja u hotelu ,,Kardial’’ 16. i 17. jula.

Sesiji su prisustvovali svi rukovodioci organizacionih jedinica, a mnogi se pitaju zašto se sastanak nije mogao održati u prostorijama gradske uprave.

Stanivuković ne pokazuje kako vodi grad, nego kako zajedno sa svojim saradnicima uživa u hotelu i ”timskom radu”.

Gradonačelnik troši novac na luksuz, fotografisanje i promociju i na taj način umanjuje prihode u gradskoj kasi, a građani Banjaluke smatraju da je ovo bahatost jer se njihov novac troši na luksuz te da se budžet grada koristi nedomaćinski.

Ovim se na još jedan način pokazuje vrhunska bahatost i nepostojanje empatije i brige prema građanima, jer je sastančenje u hotelu ,,Kardial’’ plaćeno iz gradske kase koju pune svi građani.

Kako su objasnili iz Grada, skup je imao za cilj analizu trenutog stanja, te razrade strategije i prijedloga za unapređenje rada Gradske uprave gdje su prisustvovali svi rukovodioci organizacionih jedinica.

Možemo zaključiti da su svi zajedno prilično hiroviti jer vole ovakve skupove koje finansiraju građani.

Umjesto da novac usmjeravaju na mnogo važnije stvari oni ga ulažu u dobru hranu, kvalitetna pića i luksuzan hotel, a do skoro je sam Stanivuković govorio kako će on biti taj koji će zaustaviti neracionalno trošenje gradskog novca.

Izvor: banjaluckeprice