U naredna tri dana u Prijedoru će biti revakcinisani građani koji su u periodu od 17. maja do 1. jula vakcinisani prvom dozom vakcine Sputnjik, najavljeno je iz prijedorskog Doma zdravlja.

Revakcinacija će biti obavljana na punktu za vakcinaciju ambulante Urije od 7.30 do 14.00 časova.

Sutra se revakcinišu osobe koje su prvu komponentu primile 17, 18, 19, 20. i 21. maja, u četvrtak, 29. jula, one koje su vakcinisane 27. maja i 9. i 10. juna, a u petak, 30. jula, građani koji su se prvom dozom vakcinisali 18. i 30. juna, te 1. jula.

– Vakcinisanje će se provoditi isključivo prema navedenom rasporedu, te će u slučaju dolaska izvan definisanih termina osobe biti upućene da se jave u planirani datum revakcinacije. Na revakcinaciju je obavezno donijeti identifikacioni dokument (lična karta ili pasoš) i karton vakcinacije koji je uručen nakon vakcinisanja prvom dozom”, istaknuto je u saopštenju.

Dom zdravlja Prijedor podsjeća stanovništvo da su i dalje otvorena vrata za vakcinaciju prvim dozama vakcina Sinofarm i Astra Zeneka na punktu za vakcinaciju u sali kod Vatrogasnog doma radnim danima od 8.00 do 19.00 časova i subotom od 8.00 do 14.00 časova.

– Redovna revakcinacija vakcinama proizvođača Sinofarm, Astra Zeneka i Fajzer obavlja se na punktu za vakcinaciju u sali kod Vatrogasnog doma u zakazanim terminima – saopštili su iz Doma zdravlja Prijedor.

Autor: RTRS