Vučić je pritom, kaže Raković, zamolio osoblje kovid bolnice u Batajnici da ga na svakih pola sata informišu o Raičevićevom zdravstvenom stanju i pozvao je telefonom Suzanu Raičević da je ohrabri

Jutrošnja jednosatna emisija na TV Hepi, o srpskom pitanju u Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Federaciji BiH, počela je interesovanjem voditelja za zdravstveno stanje Gojka Raičevića, osnivača portala IN4S, koji se u Beogradu leči od korone. Istoričar Aleksandar Raković odgovorio je da je Raičevićevo stanje sve bolje, da svi parametri pokazuju da je na dobrom putu ozdravljenja i da se očekuje da Raičević ovih dana bude pušten na kućno lečenje.

Raković je kazao da je Raičević od kraja jula ignorisao „prehladu“ za koju nije ni slutio da je kovid, da mu je stanje bilo loše kada je primljen u podgoričku bolnicu i da se čak i pogoršalo. Stoga je njegova supruga Suzana 10. avgusta pozvala Beograd, saopštila je da postoji bojazan da nas njen muž za nekoliko dana napusti, i predsednik Aleksandar Vučić je za samo dvadeset minuta poslao avion Vlade Republike Srbije u Podgoricu po Gojka Raičevića, da se premesti u Beograd na lečenje.

Vučić je pritom, kaže Raković, zamolio osoblje kovid bolnice u Batajnici da ga na svakih pola sata informišu o Raičevićevom zdravstvenom stanju i pozvao je telefonom Suzanu Raičević da je ohrabri. Predsednik Srbije je tako pokazao veliku brigu za Raičevića i njegovu porodicu, ali takođe je Gojku Raičeviću ukazana čast za sve što je učinio za jedinstveno srpstvo. Naime, Raičevićev portal bio je dugo glavni nosilac ideje jedinstvenog srpstva u Crnoj Gori, ali i u Srbiji. Raičević je pritom, preko svoje televizijske emisije „Srpski sv(ij)et“ dao vrlo važan medijski okvir trouglu srpskog sveta Beograd-Banjaluka-Podgorica.

Na kraju, Raković je rekao da će Raičević biti na kućnom lečenju u Beogradu pod budnim okom srpskih lekara. Raković je svom prijatelju, bratu i saborcu Gojku Raičeviću sugerisao da malo smanji intenzitet obaveza koje su ga sigurno umorile.

Izvor: IN4S