Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović najavio je danas da će početkom septembra, nakon godišnjih odmora, početi detaljna analiza i izrada elaborata o uticaju na privredni ambijent eventualne odluke o ukidanju rada nedjeljom.
Pavlović je rekao da će u proces biti uključeni privrednici, grad i sindikat da se sagledaju moguće posljedice odluke da nedjelja bude neradna.

“Ne želimo da idemo `grlom u jagode`, ne želimo odluke na štetu građana, ali svi znamo koliko je nedjelja važna”, rekao je Pavlović u obraćanju odbornicima.

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas novu odluku o radnom vremenu nakon što je prošlog mjeseca inicirana promjena, odnosno, produženje radnog vremena nedjeljom.

Prema danas donesenoj odluci, ostaje radno vrijeme nedjeljom do 13.00 časova kao što je bilo i do sada, a dragstori se, prema obrazloženju Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, obavezuju na rad od 00.00 do 24.00 časa.

Na sjednici održanoj 2. jula gradonačelnik Pavlović tu je inicijativu iz prijedloga transformisao u nacrt i uputio je u javnu raspravu, za šta je na sajtu grada bio otvoren prostor za komentare građana.

“Od 107 komentara, 105 je bilo protiv produženja rada nedjeljom do 22.00 časa, jedan je bio `za`, a jedan je bio savjetodavne prirode”, rekao je Željko Grahovac iz Odjeljenja za privredu i preduzetništvo grada Prijedora, obrazlažući ovu tačku dnevnog reda.

Izvor: SRNA/Kozarski