Ovo je, ističe on, isto ono od prije tri decenije kada je mladi Đukanović uz pomoć navodnih “četnika” i radikala balvanima pregrtao put Liberalima na sjever i istjerao Narodnjake sa Žabljaka

Saopštenje Savjeta za bezbjednost i odbranu koje je juče izašlo iz kabineta Mila Đukanovića bilo je ohrabrujuće i smirujuće, čak se pomenulo i zakonsko pravo na vjersku slobodu. Danas je Đukanović, međutim, krenuo u mobilizaciju i otkrio karte – biće na Cetinju 5. septembra da brani dostojanstvo i čast Crne Gore, kazao je lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

„E, crna je to čast koju tako podmuklo brani potrošeni Đukanović. Crno je to dostojanstvo kad guraš ispred sebe unesrećene i popljačkane ljude da odbrane tvoj privatni interes i razornu politiku ratova i antiratnog bogaćenja do poslednjeg daha i zadaha. Je li ovo to pozivanje na mir i pomoć državnim organima? Je li ovo državnički stav? Nije, nego poslednji kukavičluk i izdaja normalne Crne Gore; kaže Danilović.

Ovo je, ističe on, isto ono od prije tri decenije kada je mladi Đukanović uz pomoć navodnih „četnika“ i radikala balvanima pregrtao put Liberalima na sjever i istjerao Narodnjake sa Žabljaka.

„Ovo je isto herojstvo iz Bukovice u kojoj se proslavio zajedno sa Veljovićem represijom i progonom. Na kraju, stigao je do Cetinja u kojemu nikad nije konačio i kojega je rastočio do temelja, kojega je ogolio do prvog kamena Crnojevića! Ovo junaštvo slično i onoj betonskoj ogradi od pet metara visine kojom je ogradio svoje imanje od Nikšića. Nikoga nije uplašio ali je pokazao spremnost da se bori do posljednjeg nesporazuma, pa i nesreće ako treba. Neće je biti. Neće je biti predsjedniče niti ti za to imaš petlju. Nikad više“, zaključio je Danilović.

Izvor: IN4S