Javnoj ustanovi Centar „Sunce“, koja se bavi obrazovanjem djece sa teškoćama u razvoju, u posjetu su došli  predstavnici Moskovskog univerziteta socijalne psihologije. U Centru „Sunce“ ističu da su počastvovani što su, od četiri ovakva centra u Republici Srpskoj, predstavnici Moskovskog univerziteta odabrali upravo  Prijedor. Kažu,  potrudiće se da razmjenom iskustava unaprijede rad sa djecom.

– Ovaj projekat je od velikog interesa za sve nas, a posebno za djecu u smetnjama u razvoju jer su nam došli profesori i studenti, rektor i prorektor Univerziteta u Moskvi. Dolaze sa odsjeka psihologije, pedagogije i defektologije i zajedno sa našim profesorima, radiće sa našom djecom – istakla je Slađana Radaković, direktor Centra „Sunce“

Predstavnici Moskovskog univerziteta izrazili su zadovoljstvo što će razmijeniti iskustva sa nastavnim kadrom Centra „Sunce“, naglašavajući da će to biti na obostranu korist.

– Rado ćemo podijeliti sva znanja koja imamo. Sigurni smo da i vi imate šta da ponudite nama – rekao je Dmitrij Aleksejevič Melinkov, rektor Moskovskog univerziteta socijalne psihologije.

Gosti iz Ruske federacije u Prijedoru će boraviti tri dana. Razmjenjujući iskustva sa kolegama iz Centra „Sunce“, pažnju će usmjeriiti na unapređenje rada sa djecom sa poteškoćama u razvoju u oblasti pedagogije, defektologije i socijalne psihologije.

Izvor: Kozarski