Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović prisustovao je danas Skupštini Boračke organizacije grada Prijedora i tom prilikom ocijenio da je odnos između grada i boraca na najboljem mogućem nivou.

“Svjesni problema koje oni imaju mi svake godine u budžetu izdvajamo određena sredstva kako bismo pomogli Boračku organizaciju. Ove godine smo uveli za borce prve i druge kategorije pomoć u izgradnji kuća i stambenih objekata. Sredstva nisu velika, skromna su, ali to je jedan znak podrške grada prema ovoj populaciji. Takođe smo ove godine izdvojili sredstva za banjsko liječenje boraca i ukoliko budemo imali plan prihoda veći nego što je to bilo ove godine vjerujem da ćemo stavke za borce i povećati”, poručio je Pavlović.
On je podsjetio da je to populacija koja se borila i koja je stvorila Republiku Srpsku i odbranila grad Prijedor.

“Moramo im dati poseban značaj. Sada je najpotrebnije jedinstvo u čitavoj Republici Srpskoj. Vidimo svakodnevno da su napadi od raznih lica, strana i faktora koji pokušavaju ovdje u Republici Srpskoj da nametnu svoju volju, ali vjerujem da će oni koji su gradili Republiku Srpsku da je sačuvaju i da će u miru sa nama političarima, koji smo opredijeljeni da ne odstupimo ni za pedalj od Republike Srpske koju su oni stvorili, sačuvati je i odbraniti”, naglasio je Pavlović.
Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević izjavio je danas da je ova organizacija iskazala jedinstvo i donijela zaključak da samo jedinstveni i složni mogu izaći iz poteškoća koje su zadesile Boračku organizaciju Republike Srpske.

Izvor: prijedorgrad