Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović ispratio je danas prvu od tri grupe od po 15 demobilisanih boraca koji su krenuli put Banje Mlječanice na desetodnevno banjsko-klimatsko liječenje.

“Grad je za ovu aktivnost obezbijedio u budžetu 30.000 KM za ove namjene i to je ono najmanje što smo mogli uraditi za ovu kategoriju naših stanovnika, a opredijeljeni smo da i u narednom periodu obezbijedimo i dodatna sredstva u budžetu kako bi jedna od najosjetljivijih kategorija imala što veća i bolja prava jer su oni to zaslužili”,rekao je Pavlović novinarima.

On je dodao da pored ove sume, grad izdvaja i sredstva za funkcionisanje Boračke organizacije i za ostale potrebe koje su im neophodne.
Predsjednik Boračke organizacije grada Zoran Predojević je izjavio da se ova aktivnost odvija zahvaljujući razumijevanju grada Prijedor i gradonačelnika.
” Čitava aktivnost je počela juče kada smo u Banju Teslić poslalo deset demobilisanih boraca koji imaju kardiovaskularna oboljenja. Pored njih , u Banju Mlječanica ćemo poslati 45 boraca što je ukupno 55 boraca koji će u okviru ovog programa imati mogućnost boravka u banjama”, rekao je Predojević.
On se zahvalio svima koji su omogućili ovaj program uz nadu da će se on nastaviti i slijedeće godine budući da su borci,kako je naglasio Predojević izuzetno zahvalni i zadovoljni ovim programom.
Milorad Mikanović Iz Busnova prvi put je dobio priliku da putem boračke organizacije ide na banjsko liječenje i smatra da je ovo izuzetna aktivnost koja njemu i bivšim saborcima puno znači i potvrđuje da nisu zaboravljeni.

Izvor: prijedorgrad