Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija ocijenio je za Srnu da je “razočaravajući politički kukavičluk opozicije u Republici Srpskoj” i da je sreća što od njih ne zavisi sudbina Srpske.

“Kako bi oni svojom frazeološkom ‘mudrošću’ sa tolikim strahom branili Republiku Srpsku?! Kooperativno pristajali na lagano gušenje Republike Srpske do potpunog obesmišljavanja i nestanka”, upozorio je Tegeltija.

Tegeltija je istakao da vlast u Republici Srpskoj ima odgovornost pred narodom koji ju je izabrao da čuva i brani Srpsku.

“Na opoziciju-društvo mudraca, se ne treba obazirati. Te opozicione petparačke priče o potrebi ‘mudre’ politike su čist komformizam, koje srpski narod prepoznaje kao kukavičluk i tako ih tretira!”, smatra Tegeltija.

On ističe da je da su posljednji napadi na Republiku Srpsku postali toliko otvoreni i drski da se u njihovo postojanje više niko ne mora ubjeđivati.

“Inače bi nas opozicija ubjeđivala kako je sve to trik”, konstatovao je Tegeltija.

Sada kada to ne mogu, ističe Tegeltija, na sceni je priča o nekakvoj “mudrosti”.

“Priča je – strah nas je posljedica ako se budemo branili, treba biti ‘mudar’ i predati se. Srećom, od njih Republika Srpska ne zavisi”, poručio je Tegeltija.

Autor: SRNA/ATV