Svjestan da je Banjalučanima obećao “kule i gradove”, stvari koje nije u stanju, ili čak ne želi, da ispuni, sadašnji gradonačelnik Draško Stanivuković već je počeo da traži opravdanja za svoje naredne neuspjehe u vođenju najvećeg grada Srpske.

Gradonačelnik je prije nekoliko dana na društvenim mrežama najavio da grad na Vrbasu čeka težak period jer, kako je sam rekao, da snijeg sutra padne grad ne može da čisti puteve.

Najavio je i da neće biti kupljen mamograf, gradnja centralnog spomen obilježja, pa čak i da neće biti proslave Nove godine.

Za sve je pokušao da optuži Gradsku skupštinu, a koliko je u stanju da obmanjuje javnost govori i činjenica da je izgovorio potpunu laž da je on lično obezbijedio za 17 miliona KM veći budžet.

“Da li ne valja gradonačelnik koji je obezbijedio 17 miliona veći budžet”, upitao je Stanivuković, ali je kao “vrsni ekonomista”, do duše bez diplome, zaboravio da nije on taj koji je obezbijedio tih 17 miliona.

Zaboravio je i to da je od prethodne gradske administracije u budžetu ostalo 6,2 miliona KM, ali nije zaboravio da tih 6,2 miliona ubroji u ovih 17.

Ostalo se može objasniti povećanjem prihoda od poreskih organa u odnosu na prethodnu godinu kada smo imali zatvaranja zbog epidemiološke situacije.

To je jednom prilikom objasnio i direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić koji je u septembru rekao da će Banjaluci po ovom osnovu pripasti oko 11,5 miliona više nego u istom periodu prošle godine, odnosno ukupno 47,7 miliona KM.

Ovakvim stavljanjem sebe u centar svih dešavanja i, u neku ruku, proglašavajući se “čudotvorcem”, Stanivuković je pokazao da mu nije strano da se služi lažima i obmanama… Pogotovo u cilju opravdanja svojih neuspjeha, pa čak i onih budućih, koji su očigledno na pomolu.

Za to vrijeme, jedina žrtva ovakve njegove politike su građani koje, prema njegovim najavama, već s prvim snjegovima očekuju neprohodni putevi.

Izvor: banjaluckeprice.net