Nova godina je stigla, a proslavljena je širom BiH, znači i u Bužimu i Zenici. Zašto baš apostrofiram ova dva mjesta?

Zato što su upravo u Zenici i Bužimu, na samom kraju 2021. godine pale maske, bar kad je u pitanju priča SDA o nekoj građanskoj državi.

„Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka“, pisalo je na bilbordu u Zenici.

Pred praznike je u i Bužimu osvanuo ogroman plakat s čestitkom premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića i predsjedavajućeg Skupštine USK Razima Salkića. Na plakatu je pisalo: Sratan Božić i Nova godina.

Ipak, jedan lijep i ljudski gest zasmetao je načelniku Bužima Mersudinu Naniću koji je rekao da je čestitka provokacija i kako će isti plakat biti uklonjen. Sve je to opravdao riječima da su mu se građani žalili i da je to za njih provokacija.

Na sve to oglasili su se i iz OO SDA Bužim, a bolje da nisu. U saopštenju su između ostalog napisali „Ovo je po prvi put da se ovakav plakat postavi u Bužimu, što je izazvalo revolt mnogih građana, s obzirom da je Bužim čisto bošnjačka sredina i da su ovakvi plakati doživljeni kao provokacija za sve koji žive u Viteškom gradu Bužimu. Ako ovo dozvolimo sada, iduće godine ne bi nas začudilo da u centru grada donesu slamu i jaslice”, pisalo je u saopštenju OO SDA Bužim.

Sramotno i tužno.

Da li je ovo Bakire Izetbegoviću građanska država o kojoj pričate? Da li je ovo primjer čuvanja tekovina ZAVNOBIH-a u kojima se kaže da BiH pripada i Srbima i Hrvatima i Muslimanima? Znači li to Bakire da bi nam ti krojio sudbinu i odlučivao šta ćemo i kad slaviti. Svaki Srbin ili Hrvat koji minimiziraju Bajram ili bilo koji drugi muslimanski praznik su otpadnici svog naroda.

Takvi su uvreda za prave i čestite Srbe i Hrvate. Ne znam Bakire, šta je za vas u SDA izvjesni načelnik Nanić? Znam Bakire, mnogo je pitanja, ali žalosno je što ti ne znaš da odgovoriš na njih.

Ne treba ni zaboraviti kad su lude glave iz SDS zabranile da se 31. decembra u Republici Srpskoj slavi Nova godina, a 1. januar bio je rani dan. Grupa ludaka odlučila da promijeni vrijeme. Slavili smo mi Novu godinu 13. januara, za razliku od cijelog svijeta.

Primjeri iz Zenice, a posebno iz Bužima najbolji su dokaz da se mi u BiH još uvijek nismo riješili budaletina. Bio sam ponosan na primjer od proljetos kad je u Bosanskom Petrovcu na samo 50 metara udaljenosti stajale poruke u kojima se čestitaju Bajram i Vaskrs.

Upravo su Bužim i Zenica, možda i ishitreno i prije vremena pokazali i otkrili prevaru i laži SDA o građanskoj državi.

Izvor: Srpskainfo