Novi razdor u opozicionim redovima unio je Ivan Begić, bivši PDP-ov odbornik u banjalučkoj Skupštini, izjavom da su ga, zbog njegovog privatnog snimka, ucjenjivali potpredsjednik SDS Milan Radović i direktor “Media marketa” Goran Kos.

Dok Mirko Šarović brani Radovića, Branislav Borenović kaže da ga se doskorašnji partijski kolega ne tiče.

Ko god misli da je neko za nešto kriv – adresa je Tužilaštvo a ne da se bavi nekim hipotetičkim pretpostavkama, poručuje lider SDS. Pružio je, kaže podršku Radoviću da istraje i bude dostojanstven u cijelom slučaju.

– Loše je kada vi nekoga gađate blatom. I sada ćemo ići u neku vrstu prljave atmosfere. Ali onaj ko smatra da je neko učinio nešto loše, izvolite, zna se adresa. Tužilaštvo i to prijavite – istakao je Šarović.

Borenović nije stao uz bivšeg stranačkog kolegu Ivana Begića. Ograđuje se, kaže, od nečega što nisu stavovi PDP-a.

– Јa ne mogu da tumačim lične stavove, niti želim. Svako ima pravo da traži od pravosudnih institucija da ispita određene navode. To nisu navodi partije, nema veze sa strankom- to su lični stavovi – naveo je Borenović.

Ivan Begić danas kaže da je juče sve rekao, a optužio je Gorana Kosa, vlasnika “Media marketa” da je od njega tražio tri miliona maraka za neobjavljivanje njegovog ekpslicitnog privatnog snimka, u zamjenu za obustavljanje napada na njega i stranku koju je podržavao, PDP.

Optužio je Begić Milana Radovića iz SDS, za “političke” ucjene.

Pojašnjava da je napad na njega motivisan Stanivukovićevim rušenjem pakta Milan Radović – Јelena Trivić. On mrsi plan da Trivićeva ustupi mjesto premijera Radoviću, ako izbori poziciju predsjednice Srpske.

– Politička kriminalna grupa na čelu koje je poslanik Milan Radović. Na svom tom putu smetao mu je jedan čovjek za kojeg znam da zna svu krimogenu aktivnost Milana Radovića, smetala im je kandidatura Draška Stanivukovića jer on ne bi dozvolio da jedan takav kriminalac poput Radovića bude premijer, pa je Radović svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima pokušavao da diskredituje aktuelnog gradonačelnika Banjaluke – trvdi Begić.

Da li je kandidatura Јelene Trivić pomrsila konce u redovima opozicije, i šta se naprasno desilo između Milana Radovića, iz SDS i PDP-ovog Draška Stanivukovića, koji su još u septembru prošle godine predvodili protest ispred RTRS.

Ovo je drugi sukob unutar opozicije. Prethodio mu je onaj između Nebojše Vukanovića i Nenada Nešića.

Autor: RTRS