Ovo je, na kraju, glavni događaj na skupu partije Nebojše Vukanovića u Banjaluci i nešto o čemu se najviše priča. Kada se sa mikrofonom u rukama pojavio Boris Grujić, Vukanović je skočio sa bine, prvo ga verbalno pa onda i fizički napao. Odmah je reagovala policija i spasila ga batina. Da stvar bude gora, oko njega su se, kaže Grujić, odmah pojavila i bezbjednosno interesna lica koje je Vukanović angažovao da budu na skupu.

“Došao sam tamo da postavim Nebojši Vukanoviću dva pitanja. Jedno je kako je preko granice prenio 50 hiljada evra i otkud mu 50 hiljada evra, ko mu je dao”, rekao je Boris Grujić.

Boris Grujić i Goran Suvara su prije nekoliko godina Nebojši Vukanoviću prodali prazan USB za 50.000 evra. Vukanović je mislio da se na tom USB nalaze dokumenti koji bi, navodno mogli da naštete pojedinim licima iz vlasti. Sve to, prije desetak dana potvrdio je i SDS-ov načelnik Sokoca Milovan Bjelica.

“Gospodin Vukanović je predao 100 hiljada maraka, a drugi dio obećao mu je Suvara da će dobiti ujutro, samo da nešto izbalansira. I meni je žao, Vukanović sada puca na neke funkcije, misli na kandidaturu, a Goran je njima dao prazan stik. One je ta sredstva obezbijedio, obezbijedili su drugi, oni kojima je on bio savjetnik i jedan koji je radio u Savjeru ministara”, kaže Milovan Bjelica, načelnik Sokoca.

Na te tvrdnje Vukanović ni tada nije odgovorio Bjelici koji je bio zajedno s njim u studiju. Kada je Grujić u pitanju, imao je šta da kaže. Vukanoviću, se ne sviđa što ga neko snima i postavlja mu pitanja a isto to je uradio prije samo dva dana u Parlamentu Srpske kada je snimao predsjednicu Republike i postavljao joj pitanja. Grujić se pita zašto Vukanoviću smeta da mu se građani obrate.

“Želim ovim putem da kažem cijeloj javnosti Republike Srpske da Nebojša Vukanović koji se predstavlja kao poštenje i oličje poštenja buduće vlasti u Republici Srpskoj kako on sebe naziva i predstavlja, ne da jednom građaninu da mu postavi pitanje koje njemu ne odgovara”, dodaje Grujić.

Vukanovića smo htjeli da pitamo šta ga je toliko razljutilo i zašto mu je tema USB koji je platio 50 hiljada evra toliko bolna, ali na naše pozive ni danas nije odgovarao. Nismo saznali ni zašto je na skup njegovog pokreta pozvana samo Jelena Trivić, a do juče je rame uz rame i sa ostalim njenim partijskim kolegama zagovarao bolji život. Očigledno je iz dana u dan, da u opoziciji ne cvjetaju ruže i da se ne zna ko koga diskredituje. Pokazale su to i nedavne izjave Ivana Begića u kojima optužuje Jelenu Trivić i Milana Radovića kako rade iza leđa Drašku Stanivukoviću u borbi za fotelje na narednim izborima.

Izvor: ATV