U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenljivo vrijeme, na sjeveru i jugu pretežno sunčano, na istoku i u centralnim krajevima sa mogućim padavinama, a u višim predjelima sa snijegom, naročito u subotu.

Sutra ujutro biće umjereno do pretežno oblačno i hladnije, sa slabim mrazom, a na jugu i sjeverozapadu uglavnom vedro.

Tokom dana će biti pretežno sunčano na sjeveru i jugu, a na istoku i centralnim krajevima mogući su kraći periodi slabih padavina. U višim predjelima ponegdje će biti slabog snijega.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus tri do tri, u višim predjelima od minus osam stepeni, a maksimalna od šest do 13, u višim predjelima od nula stepeni.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni, na jugu umjeren do jak sjeverni.

četvrtak, 24. februara, ujutro će biti malo do umjereno oblačno i hladno uz mraz, a na sjeveru i jugu uglavnom vedro. Tokom dana biće pretežno sunčano vrijeme uz malu oblačnost, dok će uveče doći do porasta oblačnosti sa zapada.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus četiri do četiri, u višim predjelima od minus osam, a maksimalna od pet do 10, na sjeveru i jugu do 13, u višim predjelima od jedan stepen Celzijusov.

petak, 25. februara, jutro će biti uglavnom vedro i prohladno uz slab mraz, a u centralnom pojasu i na istoku malo oblačnije. Tokom dana biće toplije, uz postepeni porast oblačnosti sa sjeverozapada. Tokom večeri i noći na zapadu i sjeverozapadu biće kiše, potom uz zahlađenje i snijega. Padavine će se proširiti i na centralne krajeve.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus dva do četiri, u višim predjelima od minus šest, a maksimalna od osam do 13, na sjeveru do 16, u višim predjelima od dva stepena Celzijusova.

subotu, 26. februara, jutro će biti oblačno i hladnije sa kišom u nižim, a susnježicom i snijegom u višim krajevima i na planinama. Tokom dana će i dalje biti padavina, koje uveče i tokom noći postaju intenzivnije na jugu i jugoistoku. Doći će do porasta snježnog pokrivača na planinama, a ponegde će se formirati i u nižim krajevima.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus jedan do četiri, u višim predjelima od minus pet, a maksimalna od nula do šest, na jugu do 11, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.

Autor: SRNA/RTRS