U Ulici Franje Kluza, koja se nalazi preko puta kasarne  na Urijama došlo je do kvara vodovodnih instalacija, a problem je bilo nemoguće riješiti jer se cijev koja je pukla nalazi ispod kuće. Zbog toga su u Vodovodu odlučili da o svom trošku u toj ulici urade rekonstrukciju kompletne vodovodne mreže i dovodne cijevi izmjeste na javnu površinu. Mještani ističu da će svi biti na dobitku zamjenom stare i dotrajale vodovodne mreže u njihovoj ulici.

„Cijevi za vodu postavljene su prije šezdeset godina, prvo za kasarnu i vojsku pa su odatle dovedene u našu ulicu. Od tada do sada ostarili smo i mi i vodovod . Problem je i to što su ljudi u to doba u neznanju objekte gradili na cijevima. Dobro je što se radi rekonstrukcija i tako bi trebalo u svim dijelovima grada gdje su cijevi dotrajale. Voda će biti čistija, manje će biti gubitaka i troškova čestih popravki“, ističe Milena Mikić.  „Stvarani su ogromni gubici na mreži, koja je dotrajala. Dešavalo se da voda pliva po dvorištima. Ovo je  nešto novo i savremenije i omogućiće kvalitetniji pritisak i bolji dotok vode“, kaže Zoran Petković.

U Vodovodu naglašavaju da je glavni zadatak u ovom preduzeću upravljanje i održavanje mreže, ali da nije rijetkost da o vlastitom trošku urade i rekonstrukciju i zamjenu pojedinih dijelova vodovodnih instalacija. Tehnički direktor Vodovoda Dragan Stamenić kaže da, kada je to moguće, građanima treba izaći u susret i da će sličnih intervencija biti i ubuduće. Kada je u pitanju kvar u Ulici Franje Kluza kažu da tu nije bilo dileme.

Planirano je da radovi na rekonstrukciji i izmještanju vodovodne mreže za devet domaćinstava u Ulici Franje Kluza budu završeni do kraja ove sedmice.

Izvor: kozarski