Predsjednik PDP-a Branislav Borenović fotografisao se pored zastave Ukrajine nakon završene konferencije zbog koje boravio u Americi. Na fotografiji se jasno vidi ukrajinska zastava i natpis “podrška Ukrajini”. Borenović ovim očigledno šalje poruku da se svrstao na jednu stranu. Međutim, sa ovim dešavanjima očigledno nisu upoznate njegove stranačke kolege.

“Stvarno ne znam, nisam se čuo sa njim kad se vrati, vidjeću šta je to bilo tamo i koji je kontekst, tek onda ću moći iznijeti neki svoj stav”, rekao je Perica Bundalo, šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srđan Mazalica kaže da ga nije iznenadio potez lidera PDP-a. Međutim, podsjeća da bi domaći političari trebalo pažljivo da se oglašavaju u vezi sa ukrajinskom krizom.

“Ne znam dali je gospodin Borenović kao da je sve vrijeme spavao i sad se probudio i našao je da remeti da kažem dobro odnose koje Republika Srpska ima sa Ruskom Federacijom sa svojim tim slikanjem i podrškom. Ja iskreno se i ne čudim takvom stavu gospodina Borenovića. On je mogao da izađe iz tog kadra to je potpuno jedan legitiman stav o svemu ovome”, rekao je Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u NSRS.

Iz SNSD-a podsjećaju i na stav Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti Repbulike Srpske. Inače, Borenović je u Sjedinjenim Državama učestvovao na konferenciji na temu očuvanja stabilnosti i razvoja demokratije u centralnoj i istočnoj Evropi koju je organizovao jedan univerzitet sa Floride i švedska fondacija. Tamo se sastao i sa Karlom Biltom, bivšim visokim predstavnikom u BiH.

Izvor: ATV