Na današnjem sastanku Žirija 11. izdanja “Dan fudbala Republike Srpske” održanog u prostorijama FSRS u Banjaluci usvojene su skraćene liste kandidata za nagrade i priznanja.

Žirijem je predsjedavao predsjednik Tomo Marić, idejni tvorac akcije koju Savez organizuje zajedno sa Sportskim žurnalom, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

Prije početka sastanka Žirija članove ovog tijela pozdravio je, i srećan tad poželio, Vico Zeljković, predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH:

– Vi ste ljudi koji imate veliko iskustvo u ovim poslovima, pred nama je 11. izdanje “Dana fudbala Republike Srpske” koje treba da bude najreprezentativnije do sada. Želim vam uspješan i plodonosan rad, a sve sugestije, prijedloge i inicijative uvažavaćemo. Uvešćemo i praksu brifing susreta kroz koje ćemo nastojati da unaprijedimo i sam rad, ali i funkcionisanje FSRS. Svečana ceremonija ovogodišnje svetkovine koja izaziva veliko interesovanje ne samo u regionu zakazana je za 17. mart, imamo dovoljno vremena da sve organizujemo na visokom nivou. Savez i Sportski žurnal su partneri u ovoj priči i iza nas je već deset polodonosnih godina koliko organizujemo akciju za koju mnogi smatraju da je zaštitni znak FSRS.

Na skraćenim usvojenim listama kandidata nalaze se:

NAJBOLjI FUDBALER NAGRADA “VELIMIR SOMBOLAC”

1. Aleksandar Vojnović (Borac, Banjaluka)

2. Nikola Mojović (Sutjeska, Foča)

3. Nemanja Pekija (Rudar Prijedor)

NAJPERSPEKTIVNIJI FUDBALER NAGRADA “SRĐAN KAČAR”

1. Obrad Starčević (Sloga, Doboj)

2. Danilo Teodorović (Željezničar, Banjaluka)

3. Nikola Ćetković (Borac, Banjaluka)

NAJBOLjI FUDBALSKI RADNIK NAGRADA “ILIJA PANTELIĆ”

1. Svetozar Krecelj (Omarska)

2. Radenko Vasiljević (Foča)

3. Miroslav Kršić (Doboj)

NAJBOLjI TRENER NAGRADA “ILIJA MILjUŠ”

1. Oleg Ćurić (Leotar, Trebinje)

2. Vladimir Ilić (Krupa)

3. Marko Maksimović (Borac, Banjaluka)

NAJBOLjI SUDIJA NAGRADA “RATKO KRAGULj”

1. Velimir Drinić (Modriča)

2. Miloš Gigović (Gradiška)

3. Damir Lazić (Brčko)

Izvor: Srpskainfo