Na današnjoj konferenciji za novinare u Fudbalskom savezu Republike Srpske saopštena su imena dobitnika nagrada i priznanja desetog jubilarnog izdanja manifestacije „Dan fudbala Republike Srpske“ za 2020. godinu.

Imena dobitnika objelodanio je Dragiša Ćorsović, predsjednik stručnog žirija. Za najboljeg fudbalera proglašen je Jovo Lukić (Krupa, Borac), najbolji trener je Zoran Ćurguz (Željezničar Sport tim), najbolji fudbalski radnik je Slobodan Đorđić (Bijeljina), najbolji sudija Radislav Kačavenda (Gradiška) i najperspektivniji fudbaler je Danilo Šipovac (Leotar).

Nagrada za životno djelo „Doktor Milan Jelić“  pripala je Bogdanu Čeki iz Istočnog Sarajeva, a Zlatna povelja „Miljan Miljanić“ novinaru i piscu Tomi Mariću, idejnom tvorcu akcije „Dan fudbala Republike Srpske“. I za 2020. godinu je dodijeljena posebna nagrada ambasador fudbala koja će ubuduće da nosi ime po Mihailu Andrejeviću Andrejki, a njen dobitnik je Dejan Stanković, trener Crvene zvezde.

U ime organizatora na današnjoj konferenciji za novinare u FSRS su govorili još Bojan Kušljić, potpredsjednik FSRS i Savko Basara, novinar Sportskog žurnala.

Dodjela nagrada laureatima biće upriličena 15. jula u Banjaluci

prijedor24h