Prijedorsko tužilaštvo podbacilo je u slučaju ubistva načelnika krim policije, smatra srpski član BH Predsjedništva.

U Republici Srpskoj je nulta tolerancija za krimilance ali i tužioce koji sa njima sarađuju, kaže Milorad Dodik.

Kako je moguće, pita se, da je tužilac, uz sve dokaze, pustio na slobodu  lice koje se dovodi u vezu sa ubistvom Radenka Bašića? Radi se Daliboru Railiću, kome je ipak određen jednomjesečni pritvor ali na zahtjev Tužilaštva BiH.

“Ako je mogao na tvrdnje policije da se radi o licu koje je umiješano sa argumentima koji su izneseni da oslobodi tog čovjeka istog dana kada je policija tog pokupila, u samoj zgradi Tužilaštva i odvela kod drugog tužioca koji je odredio pritvor, o čemu se radi? Hoće li mi neko objasniti o čemu se radi? Zašto taj tužioc nije reagovao?”, upitao je Dodik.

Tužilac u Prijedoru treba da dokaže da nije u sprezi za kriminalcima koji se dovode u vezu sa ubistvom Bašića, kaže Dodik. Ništa nije, dodaje, uradilo ni Republičko javno Tužilaštvo, odakle je stiglo saopštenje.

“Prvi put od osnivanja tužilaštava, Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske i Tužilaštvo BiH sinhronizovano rade na otkrivanju i dokazivanju organizovanog kriminala, a upravo djelovanje organizovanih kriminalnih grupa imalo je za posljedicu lišavanje života načelnika Radenka Bašića”, saopštilo je Republičko javno Tužilaštvo.

Umjesto da pišu saopštenja, bolje bi bilo da rade ono za šta ih narod plaća. Tako je na odgovor Tužilaštva, odgovorio Milorad Dodik. Tužiocima je poručio i da ne pravdaju ono što ne može da se opravda. U njihov rad baš i ne vjeruju Prijedorčani.

Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomjesečni pritvo za lice S.P. koje se dovodi u vezu sa ubistvom Radenka Bašića. Policija i dalje traga za Adelom Kabašom koji je, kako saznajemo, glavni osumnjičeni za ubistvo koje se dogodilo 21. marta, u prijedorkom naselju Pećani.

Svirepo ubistvo načelnika kriminalističke policije policijske uprave Prijedor, dogodilo se na ovom mjestu. Radenko Bašić u ranim jutarnjim časovima pješke je krenuo na posao. Ubica mu je prišao sa leđa u pucao mu u potiljak. Iza Bašića su ostali supruga i dvoje maloljetne djece.

Izvor: ATV