Opšti izbori postaju sve zanimljiviji. Već duži period u Republici Srpskoj se nagađa o kandidatima opozicije na predstojećim izborima. Ono što je jedino jasno jeste da jedinstva opozicije nema. Miličević, Šarović, Vukanović, Trivić i Stanivuković su samo neka od imena koja se spominju kao kandidati za iduće Opšte izbore koji će se održati u oktobru 2022.

U javnosti se pojavila informacija da će za predstojeće Opšte izbore SDS predstaviti po dva kandidata ispred ove stranke, a zvanično saopštenje se može očekivati već krajem aprila, tvrde izvori Srpskeinfo. Za predsjednika Srpske u trci je predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević, a kao kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH navodi se Mirko Šarović.

Ali tu zavrzlame tek počinju, s obzirom da je opozicija najvaljivala jedinstvo na Opštim izborima postaje nejasno kako do njega misle doći.

Podsjećamo, PDP je nedavno predstavio Jelenu Trivić kao kandidata za predsjednika Republike Srpske ispred ove političke partije, iako dobro obaviješteni izvori tvrde da ni gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković nije ispao iz trke za neku od pozicija, a najviše se spekuliše oko one za predsjednika Republike Srspke.

Da se Stanivuković ne planira lako odreći kandidature na neku od pozicija nagovijestio je gostujući u emisiji Potez K3 televizije: „Da li ću se naći na listi sad u oktobru ili za dvije godine ostaje da vidimo“, zaključio je Stanivuković i time produbio već narušene odnose na relaciji Stanivuković- Trivić, tvrdi dobro obaviješten izvor iz ove partije.

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, opoziciju je napustio i okrenuo se trećem bloku u kojem će imati svoje kandidate za ove dvije najvažnije funkcije na predstojećim izborima.

Postavlja se pitanje za koju poziciju će se kandidovati Nebojša Vukanović s obzirom da se on ne spominje ni u jednoj opciji kao kandidat. Kako su neki mediji navodili Vukanović se planirao kandidovati za srpskog člana Predsjedništva BiH, ali kako za sada stvari stoje do kandidature neće doći.

Kako će se opozicija predstaviti na idućim izborima ostaje da vidimo, ali da je jedinstvo na klimavim nogama odavno je jasno.

Izvor: Патриоте Српске