U Srpskoj će poslepodne doći do jačeg zahlađenje na zapadu, pa se u noći na nedjelju očekuje temperatura u minusu na planinama tog regiona, a zatim i na istoku do jutra.

rema prognozi Hidrometeorološkog zavoda RS, uveče i u noći biće sa susnježicom i snijegom, prvo na sjeveru, a zatim centralnom pojasu.

Do jutra u planinskom pojasu umjeren snježni pokrivač, a ponegdje i manji snježni pokrivač u nižim predjelima.

Vjetar umjeren do jak jugozapadni, na momente i olujne jačine, uveče u skretanju na severni.

Maksimalna temperatura vazduha od 18 do 23, a u višim predjelima od 10 do 15 stepeni.

Sutra ujutru i prijepodne pretežno do potpuno oblačno, slaba kiša na sjeveru i jugu i u nižim predjelima na istoku. U višim predjelima i planinama sa slabom susnježicom i snijegom. Tokom dana oblačno sa slabim padavinama, snijegom na planinama i kišom na jugu i istoku. Prema večeri u većini predjela suvo, a na zapadu i sjeveru razvedravanje. Ponovo hladnije, posebno u planinskom pojasu. Vjetar umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na jugu umjerena do jaka bura. Minimalna temperatura od jedan do pet, na jugu i par stepeni viša, u višim predjelima i centralnom pojasu od -4 du nula stepeni. Maksimalna temperatura od pet do 10 stepeni, na sjeveru do 12°S, u višim predjelima i istoku od -2 stepena.

Prisustvo hladnog vazduha i razvedravanje, usloviće u noći negativnu temperaturu na planinama i jači mraz, a na sjeveru slab mraz i temperaturu oko nule.

U noći sa nedjelje na ponedjeljak umjeren do jak mraz na planinama, slab u nižim predjelima. Ujutru i prijepodne s malom do umjerenom oblačnošću, na istoku pretežno oblačno. Tokom dana promjenjivo oblačno uz sunčane intervale i porast temperature.

Minimalna temperatura vazduha od -2 do četiri, na jugu i par stepeni viša, u planinskim predjelima od -8 stepeni. Maksimalna temperatura od osam do 13 stepeni, na sjeveru do 16, a u višim predjelima od tri stepena.

Autor: SRNA/Srpskainfo