Narodni poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović pozvao je na bojkot skupa BORS-a.

Podsjetimo, iz Boračke organizacije za srijedu 20. aprila najavljeni su mirni protest u Banjaluci na Trgu Krajine u 17.00 časova, kako bi izrazili nezadovoljstvo nedavnom odlukom Kristijana Šmita u vezi sa Zakonom o nepokretnoj imovini.

“Samo jedinstveni možemo sačuvati institucije Republike Srpske”, poručili su iz BORS-a.

Pored Vukanovića danas su se izjasnili iz SDS-a i PDP-a da ne podržavaju ovaj skup što nije prvi put da se opozicija u Srpskoj izabrala sopstvenu stranu.

Zašto opoziciji u Srpskoj ne smetaju odluke Kristijana Šmita?

Iz PDP-a, kao i iz SDS-a kao glavni razlog bojkota mirnog skupa navode kako smatraju da iza svega ne stoji BORS, već da je glavni inicijator skupa srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Oglasio se i predsjednik Predsjedništva Boračke organizacija Republike Srpske, Aleksandar Savić izjavio je da ova organizacija stoji iza, za 20. april najavljenog, velikog narodnog skupa u Banjaluci i istakao da se nada da će doći i članovi SDS-a i svih srpskih stranaka jer neće biti političarenja.

“Mi smo zvanično konsultovali naše predsjedništvo i da je to bila inicijativa velike boračke organizacije, kakva je Boračka organizacija Prijedora. Mi smo prihvatili tu inicijativu. I moramo reći jednom zvanično da BORS ne podržava nikoga politički”, izjavio je Savić nakon optužbi iz SDS-a i PDP-a da iza velikog narodnog skupa pod sloganom “Sloboda” ne stoji BORS.

Razjedinjena opozicija u Srpskoj je ujedinjena i spremna da sarađuje ukoliko je neophodno okriviti i dovesti u pitanje rad i odluke srpskog člana Predsjedništva što se do sada jasno potvrdilo, dok u svim drugim trenucima opozicija je pokazala raskol što se najbolje može vidjeti u posljednjih par mjeseci.

Drsko je, i sramno što Milorad Dodik ponovo pokušava zloupotrijebiti demobilisane borce Vojske Republike Srpske, koje je u više navrata grubo ponizio otimajući stečena prava, i što preko svojih pijuna i ucijenjenih poslušnika pokušava organizovati skup podrške sebi i Željki i skrivati se iza naroda kao poslednja kukavica, poručio je na svom blogu poslanik u NSRS Nebojša Vukanović.

Podsjetimo, Vukanović je odbio i poziv za prisustvo svečanom defileu povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske. Vukanović je javno priznao gostujući u emisiji na Al Jazeeri kako nije htio doći na proslavu 30. rođendana Republike Srpske. Pored ovog priznanja SDS-ov Nebojša Vukanović građanima nije ni čestitao Dan Republike.

Građani su tada oštro osudili ovaj Vukanovićev postupak te je usljedila lavina negativnih komentara na njegov račun i račun opozicije u Srpskoj. Kako će građani okarakterisati najnoviji potez opozicije i jednog od njenih glavnih glasnogovornika, Nebojše Vukanovića ostaje da vidimo.

Izvor: banjaluckeprice