Desetogodišnja Vasilija Nikolić pobjednik je ovogodišnje, druge po redu vaskršnje tucijade, koju organizuje crkvena opština Prijedor uz podršku grada Prijedora .

Po rječima organizatora takmičilo se preko 200 djece uzrasta od tri do 15 godina.

“Radost Vaskrsa,crkva nastoji da podijeli i s najmlađima. Činimo to u crkvenoj opštini Prijedor po drugi put organizujući vaskršnju tucijadu”, rekao je  protonamjesnik Dragan Hrvaćanin.

Vaskršnjoj tucijadi kod crkve Svete Trojice u Prijedoru prisustvovao je i Slobodan Javor,gradonačelnik Prjedora, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što mu je vaskršnje jutro uljepšalo društvo najmlađih sugrađana.

-Vaskrs ima posebne običaje pa i tucijade koje se priređuju za najmlađe. Posebno mi je drago što vidim osmjehe na licu i radost naših najmlađih sugrađana. To je sasvim dovoljno za mene kao čovjeka da mi današnji dan bude upotpunjen i srećan – rekao je Javor. Očekuje da vaskršnja tucijada postane tradicionalna. Javor je pravoslavnim vjernicima čestitao Vaskrs rekavši “ da nas Vaskrs svake godine iznova usmjerava i podsjeća na to da svoje slavimo , a tuđe da poštujemo i cijenimo”.

Pored zlatnika crkvena opština Prijedor i grad Prijedor obezbjedili su i druge nagrade  za najbolje  učesnike ovogodišnje tucijade.

Izvor: kozarski