Iza najvaljenih protesta zdravstvenih radnika u Prijedoru stoji opozicija. Bar tako izgleda, ukoliko se pažljivije pogleda ko predvodi sindikane organizacije u bolnici i Domu zdravlja. Ivana Davidović je u SDS-u, a Snježana Dobrijević u PDP-u. I to ne kriju. Dobrijevićeva je bila kandidat za odbornika i to na listi PDP-a, dok je Davidovićeva vrlo aktivni član SDS-a i često je u društvu Maje Dragojević Stojić, poznate doktorice iz partije Mirka Šarovića.

BABICA NE DOBIJA POMOĆ?

Stranačko–sindikalni aktivisti najavili su dolazak pred Gradsku upravu u četvrtak, 28.aprila.

S druge strane gradske vlasti insistiraju da se nagradi isključivo medicinski i nemedicnski kadar, koji je na početku pandemije korona virusa radio u kovid odjeljenima.

Nagrada samo onima, koji su bili dirketno izloženi virusu, izgleda ne odgovora pojedinim sindikalnim vođama.

Naime, Ivana Davidović je, kako saznajemo, akušerska sestra i nije radila sa kovid pacijentima te, u slučaju da Grad ostane pri ranijem stavu, ne bi dobila novčanu podršku iz gradske kase.

LOŠA POLITIZACIJA

Nema dokaza, ali se više nego naslućuje da iza svega stoji politika.

Prijedorska opozicija, predvođena SDS-om, svakako se posljednjih mjeseci dokazala kao skandal majstori.

Prijedorčani se još uvijek dobro sjećaju afere sa Markom Munjizom, bliskim rođakom Maje Dragojević Stojić, koji ne na kraju uhapšen zbog iznude.

Nije tu bio kraj prljavim političkim igrama iniciranim iz grada na Sani.

Da li je ovaj put Maja Dragojević Stojić našla nove žrtve da „diže bune“, a na kraju se izvuče i opere ruke od afera, pokazaće se za par dana.

U svakom slučaju zdravstveni radnici, koji su radili u kovid odjeljenjima i ARI ambulantama, svakako će dobiti pomoć Grada Prijedora.

Bespotrebna politizacija ne vodi ničemu.

KOMENTARI NA MREŽAMA

Na društvenim mrežama i portalima na sam nagovještaj, da će zdravstveni radnici protestovati, uslijedili su brojni komentari osude takvog poteza.

Većina smatra da treba nagraditi isključivo one koji su radili u kovid odjeljenjima, dok se drugi ni sa tim ne slažu.

Većina pita Ivanu Davidović da li je ona, citiramo, “uopšte prišla kovid odjeljenjima tokom pandemije”.

Javnost zaslužuje odgovor na ovo pitanje.

NOVA BOLNICA

Da Grad Prijedor misli na zdrastvene radnike, kao i Vlada Republike Srpske, pokazuje i odluka da se ide u izgradnju nove bolnice u ovom gradu.

Htjeli to priznati u SDS-u ili PDP-u, to je strateška odluka za grad i velika podrška zdrastvenim radnicima i stanovništvu potkozarskog kraja.

Sitna politizacija pomenutog slučaja od strane opozicionara nagovješatava da se bliže izbori u oktobru.

U SDS-u i PDP-u, pokazalo se, drugačije i ne znaju da djeluju, ali su rezultati u ovoj regiji nakon posljednjih izbora potvrdili da stanovništvo ispod Kozare zna ko želi da ih nasamari i dobije jeftine političke poene.

Autor:faktormagazin, foto: faktormagazin