Zašto bih odustao od kandidature. Imamo dogovor koji poštujemo, a koji je postignut na Jahorini prošle godine, da kandidati za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH trebaju da budu dvije ličnosti koje imaju najviše povjerenja kod građana – podsjeća Vukanović.

On dodaje da je skup opozicije, koji je održan prije par mjeseci u Banjaluci jasno pokazao da potpredsjednica PDP,  Jelena Trivić i on imaju najveću podršku u narodu.

Vukanović ističe da su rađene mnoge ankete i istraživanja, koji su, takođe, pokazali da bi Trivićeva i on trebali biti kandidati za inokosne funkcije ispred opozicije.

“Biću vrlo otvoren, to što neki misle da bi mi bili previše jaki i da bi moja kandidatura dovela do toga da bi povukao za još 30 odsto Listu za pravdu i red, pa da bi mi možda postali ključni faktor u opoziciji, to nije moj problem. Međutim, onaj ko izigra taj sporazum sa Jahorine, da dve osobe sa najboljim rejtingom budu kandidati, oni će snositi odgovornost za rezultat na izborima”, poručio je Vukanović.

On ističe da treba slušati puls naroda, ako već tražite podršku tog istog naroda na izborima, prenosi Srpskainfo.

Faktormagzin saznaje, iz izvora bliskih SDS-u, da će ova stranka u narednih desetak dana predstvaiti svog kandidata za srpskog člana Predsjendištva BiH i tako bi PDP i SDS imali po svog kandidata za dvije najvažnije funkcije u Republici Srpskoj.

Autor:faktormagazin/srpskainfo, foto:faktormagzin