“Kristijan Šmit je devedeset posto visoki predstavnik koji ima sto posto mogućnosti da riješi određene stvari u BiH,” kazao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a za N1.

“Šmit je realnost”

Komentarisao je današnji sastanak gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića (PDP) sa visokim predstavnikom za BiH Christianom Schmidtom. Na pitanje da li je PDP kao stranka ovim činom priznaje visokog predstavnika u BiH, Borenović kaže:

“Kristijan Šmit  je realnost i to je poznata činjenica. Neko može reći da je njemački diplomata, da je turista, da je 90% visoki predstavnik iako nema podršku svih članica PIC-a. Ne vidim ništa sporno što je Stanivuković razgovarao sa Šmitom. Nisu pričali o političkim temama, već privredi, turizmu, i samim tim što je pokazao spremnost da obiđe gradove širom BiH, i ne vidim otkud obraz SNSD-a da spočitava sastanak Stanivukovića sa njim. Vjerujem da se krišom sastaju, s njim a javno ga osporavaju.”

“Devedeset posto je visoki predstavnik koji ima sto posto mogućnosti da riješi određene stvari u BiH,” kazao je Borenović.

Izvor: N1