Ogroman je broj negativnih reakcija koje na društvenim mrežama imaju Mirko Šarović i Branislav Borenović, lideri SDS-a i PDP-a. Očigledno je da ih Srbi ne vole.

Autor: Doktor Dragan Đokanović

E, kada vas ta dva krajnje nepopularna političara podrže, primjera radi, kao kandidata za funkciju predsjednika Republike Srpske, kao što su to uradili u slučaju Jelene Trivić, onda ste, vrlo vjerovatno, osuđeni na neuspjeh.

Ali, hajde da gospođi Trivić zanemarimo te dvije mane (a ogromne su), nego da pogledamo i proanaliziramo njenu najnoviju izjavu (koju je objavio jedan bošnjački portal):

“Sve ovo vrijeme tvrdim da je tema vraćanje nadležnosti obična farsa, kvazipolitička tema, kvazinacionalna priča od koje niko u RS nije imao koristi. Pozicija RS je dodatno ugrožena zbog toga što je neko mislio da će iz ovog izvući političku korist za izbore. Ono čemu su se dodatno nadali bilo je pristajanje opozicije na još jednu kvazinacionalnu priču jer će nas eto oni optužiti za izdaju. To se nije desilo, opozicija je, kako sada vidimo donijela ispravnu odluku jer nije učestvovala u jednoj ispraznoj farsi”.

Zašto je za gospođu Jelenu Trivić pokušaj vraćanja nadležnosti “obična farsa”?

Zato što pokušaj nije uspio, ili zato što je uopšte pokušano da se nešto učini?

Ako likuje nad tim što pokušaj nije uspio – pokazuje da ne poznaje svoj narod kojem želi da bude lider, jer je narod u Srpskoj za vraćanje nadležnosti.

Ako gospođa Trivić žali što pokušaj vraćanja nadležnosti nije uspio (a u tome bih se odmah složio sa njom, jer je i meni iskreno žao), trebalo bi, kao kandidat za najvišu srpsku funkciju u Srpskoj, da tokom svoje predizborne kampanje kaže kako da taj projekat uspije.

A ako ne zna kako da pokušaji vraćanja nadležnosti Republici Srpskoj uspiju, zašto onda želi da bude predsjednik Republike Srpske? Jer predsjednik Republike Srpske u sadašnjoj političkoj situaciji ima vrijednost koju ima gospođa Cvijanović kao aktuelna predsjednica. Apsolutno je podređena Srpskom članu predsjedništva BiH.

Želi li da bude takva i gospođa Trivić?

Da bude podređena Miloradu Dodiku?

Ili da bude podređena krajnje nepopularnom Mirku Šaroviću?

Možda da bude podređena Mladenu Ivaniću kojeg SDS (očigledno stranka na izdisaju) spominje kao svog najnovijeg kandidata, bez obzira na sve njegove političke poteze koje je povlačio protiv Republike Srpske?

Postavljam (još jedno) pitanje: Ako se kandidat za predsjednika Republike Srpske, u startu predizbornih aktivnosti, postavlja u ulogu budućeg autsajdera, kao što to čini Jelena Trivić, zašto bi birači izabrali takvog kandidata za svog predsjednika?

Iz njene izjave da se zaključiti da Jelena Trivić ima problem sa prihvatanjem politike vraćanja nadležnosti Republici Srpskoj. Iz iste izjave se vidi da joj ni logično rasuđivanje nije jaka strana, prema tome:

Ne hvatajte se, Jelena, u kolo kojem niste dorasli. Ne samo što to može biti katastrofalno za Vas, negoli i za sve nas u Srpskoj. Proučite malo “slučaj Zelenski”.

Ipak je vođenje Srpske preteška lekcija za nepripremljenu političarku Jelenu Trivić.

Izvor: srpska-portal/banjaluckeprice.net